• BCR

Stiri

16 martie 2020 Georgeta Popescu, prima campioana olimpica de tineret la monobob din istorie, in prim plan pe site-ul oficial CIO olympic.org

Olympic.org, site-ul oficial al Comitetului International Olimpic (CIO), a avut-o in prim plan pe reprezentanta Romaniei Georgeta Popescu, prima sportiva care a castigat titlul olimpic de tineret la monobob feminin, pe celebra pista de bob Olympia din Saint Moritz, in cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret de iarna Lausanne 2020.

La mai bine de doua luni de la obtinerea pretioasei medalii, olympic.org a readus in atentia iubitorilor de sport preformanta romancei.

“Amploarea realizarii nu se pierde pentru Popescu, chiar daca insista ca nu a fost doar o victorie pentru ea insasi, ci o victorie pentru intreaga Romanie”, a scris site-ul oficial al CIO, dupa ce Georgeta Popescu a declarat ca este extrem de fericita, nu atat pentru rezultatul istoric pe care l-a inregistrat cat pentru faptul ca  acesta a contribuit ca “Romania sa fie cunoscuta si valorile ei sa fie cunoscute lumii”.

„Singurul lucru care mi-a trecut cu adevarat in minte este ca mi-am facut țara foarte mandra. L-am intalnit pe Thomas Bach (n.r. - presedintele CIO), iar el mi-a spus ca medalia mea este extrem de prețioasa pentru Romania, mai ales pentru ca este prima cucerita intr-o competitie feminina de bob”, a fost o alta declaratie reiterata de site-ul olympic.org.

Georgeta Popescu spera sa se califice si sa reprezinte Romania la Jocurile Olimpice de iarna de la Beijing din 2022,  iar pana atunci  sa castige cat mai multe medalii la monobob.