You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Georgeta Popescu (monobob), candidatul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman pentru Premiul Piotr Nurowski

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman a aprobat astazi, cu unanimitate de voturi, ca Georgeta Popescu (monobob) sa fie candidatul COSR pentru Premiul Piotr Nurowski.

Georgeta Popescu este prima sportiva care a castigat titlul olimpic de tineret la monobob feminin, pe celebra pista de bob Olympia din Saint Moritz, in cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret de iarna -  JOT Lausanne 2020.

Distinctia a fost creata de Asociatia Comitetelor Olimpice Europene (EOC) in memoria fostului presedinte al Comitetului Olimpic Polonez, un reprezentat de marca al olimpismului international care a pierit intr-un tragic accident aviatic in aprilie 2010, si din 2011 este oferita celui mai valoros tanar sportiv european.


Pe langa omagiul pe care il aduce lui Piotr Nurowski, prin acest premiu EOC doreste sa-i incurajeze pe tinerii sportivi sa se dedice sportului de mare performanta si in acelasi timp sa fie un exemplu pentru viitoarele generatii in ceea ce priveste adoptarea unui stil de viata sanatos, bazat pe valorile si principiile olimpice.

Galerie foto