You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Comitetul Executiv al COSR a adoptat astazi cateva masuri care tin cont de instituirea starii de urgenta in Romania

Luand act de evolutia situatiei epidemiologice pe teritoriul Romaniei si decretarea starii de urgenta pe intreg teritoriul Romaniei, pe o durata de 30 de zile, Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), intrunit azi, 16 martie 2020, a adoptat cateva masuri care tin cont de instituirea starii de urgenta si a planului de actiune la instituirea starii de urgenta in Romania.


Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, in conformitate cu pozitia oficiala a Comitetului International Olimpic cu privire la organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a hotarat sa continue sustinerea programului de pregatire, calificare si participare la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 ale tuturor loturilor olimpice de seniori.


In contextul masurilor impuse de Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta, de suspendare a cursurilor tuturor unitatilor de invatamant din Romania, Comitetul Executiv al COSR a decis sa suspende pe durata nedeterminata activitatea Centrelor Nationale Olimpice pentru Pregatirea Juniorilor si a sportivilor inclusi in sistemul de Burse Olimpice pentru Juniori, incepand cu 20 martie 2020.


Starea de urgenta este reglementata de Constitutia Romaniei, de Legea nr. 453 din 1 noiembrie 2004 pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul starii de asediu si regimul starii de urgenta si de Ordonanta de Urgenta nr. 21/2004 privind Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta.

 

 

Galerie foto