You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Declaratia CIO la aprinderea Flacarii Olimpice pentru JO Tokyo 2020

Prin aprinderea Flacarii Olimpice la Olimpia, CIO isi reafirma hotararea de a depune toate eforturile pentru succesul JO Tokyo 2020. Pastram aceeasi linie cu tara gazda, Japonia, pentru a asigura securitatea Jocurilor in luna iulie a acestui an.In acelasi timp, lumea infrunta amenintari care au impact si in sport, insa cu 19 saptamani inainte de Ceremonia de Deschidere a JO Tokyo 2020, masurile luate de autoritatile din toata lumea ne confirma hotararea de a oferi lumii o editie a JO care sa ne aduca impreuna in pace.

CIO se mandreste cu solidaritatea si intelegerea de care dau dovada sportivii, federatiile internationale si comitetele nationale olimpice, aceia care gestioneaza situatia survenita in sistemul de calificare la mai multe sporturi. Ei sunt cei carora ne adresam. CIO coopereaza strans cu toti cei implicati care dovedesc intelegerea si rabdarea necesare adaptarii sistemelor de calificare. Suntem, de asemenea, in contact cu toti ceilalti colaboratori, inclusiv detinatorii de drepturi TV si sponsorii, pentru a rezolva corespunzator aceasta situatie.

Ramanen, totodata, in contact strans si cu OMS, cu orasul gazda, Tokyo, cu Guvernul Japoniei si cu Comitetul de Organizare Tokyo 2020, prin intermediul grupului mixt de lucru creat la mijlocul lunii februarie. CIO va continua sa urmeze directiile trasate de OMS, in calitatea sa de agentie principala a ONU in domeniul sanatatii.

Galerie foto