You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Flacara Olimpica Tokyo 2020 a fost aprinsa la Olimpia si si-a inceput calatoria prin Grecia, dupa care va zbura spre Japonia

Flacara Olimpica a celei de-a XXXII-a editii de vara a Jocurilor Olimpice care vor incepe la Tokyo pe 24 iulie a.c. a fost aprinsa in apropierea Templului Hera, pe locul sacru din Stadionul Antic aflat in incita site-ului arheologic al vechii localitati elene Olimpia.

O zi calda si insorita a permis ca Flacara Tokyo 2020 sa fie aprinsa de Marea Preoteasa, al carui rol a fost interpretat de actrita Xanthi Georgiou, direct de la razele soarelui potrivit ritualului care se repeta din 1936. La ceremonia care s-a defasurat fara spectatori, din motive de siguranta, alaturi de Thomas Bach, presedintele Comitetului International Olimpic, au participat un numar restrans de oficiali si ziaristi.

Marea Preoteasa, a inmanat Facara primului purtator al Tortei Olimpice, onoare care i-a revenit sportivei elene Anna Korakaki, campioana olimpica la tir in proba de pistol 25 m, prima femeie din istorie care a inceput Stafeta Tortei Olimpice.

Vedeta sportului elen i-a predat apoi Torta fostei atlete Mizuki Noguchi, in varsta de 41 de ani, medaliata cu aur la proba feminina de maraton din cadrul Jocurilor Olimpice de la Atena, din 2004, cea dintai reprezentata a Japoniei desemnata sa poarte a Flacara Jocurilor Olimpice Tokyo, 2020.

Timp de o saptamana, Flacara va strabate Grecia, iar pe 19 martie, este programat a intra pe Stadionul Panathenaic din Atena. De aici, Ekaterina Stefanidi, campioana olimpica de la Rio la saritura cu prajina, o va preda reprezentantilor Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, care vor transporta in Japonia la bordul unei aeronave special destinata acestui eveniment.

Pe 20 martie, Flacara Tokyo 2020 este asteptata pe pamant nipon, Torta Olimpica urmand a calatori prin toate cele 47 de prefecturi nipone, pana pe 24 iulie cand se va da startul intrecerilor olimpice.

Galerie foto