• BCR

Stiri

9 martie 2020 RePatriot - Atletul Mario Dobrescu, viseaza sa reprezinta Romania la JO Paris 2024

Mario Dobrescu, locuieste de cinci ani in Marea Britanie, dar reprezinta Romania in competitiile internationale de atletism. Elev al profesorului George Catrinescu, de la clubul Atletic Adjud, atletul care a implinit 16 ani in ianuarie, viseaza nu numai sa concureze pentru Romania la Jocurile Olimpice de vara de la Paris, din 2024, dar si sa urce pe podiumul olimpic in probele sale favorite 200 si 400 m, pentru care se pregateste intens.

In 2018, Mario Dobrescu ocupa locul 1 in Marea Britanie la 300 m sprint, fiind considerat  unul dintre cei mai rapizi atleti din lume, la categoria lui de varsta, comparabil cu Usain Bolt.

La editia din acest an a Campionatului National U18 in sala de la Bucuresti, sportivul a castigat titlul  la 60 m si a terminat pe locul al doilea la 400 m.

Mario, care traieste in Anglia alaturi de parinti, in timp ce bunicii lui locuiesc la Adjud, a aflat de oportunitatile de care poate beneficia in urma parteneriatului pe care Comitetul Olimpic si Sportiv Roman l-a semnat cu RePatriot.

 La Nationale, sprinterul s-a intalnit cu Mihai Covaliu, presedintele COSR, si George Boroi, secretarul general al COSR, care l-au asigurat ca “poarta” COSR este deschisa oricand si nu trebuie decat “sa bata la ea”.

Cateva dintre gandurile tanarului sportiv pot fi urmarite in materialul de mai jos.