You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Declaratia Comitetului Executiv al CIO referitoare la situatia Coronavirus (COVID-19) in contextul JO Tokyo 202

Comitetul Executiv (ComEx) al Comitetului International Olimpic (CIO) isi exprima intreaga determinare in a asigura succesul JO Tokyo 2020 care vor avea loc in perioada 24 iulie - 9 august 2020.

In sedinta din 3 martie 2020, a fost prezentat in fata ComEx CIO un raport al situatiei Coronavirus, pe baza caruia au avut loc discutii ample.

La jumatatea lunii februarie (2020) a fost creata o echipa mixta de lucru formata din CIO, Comitetul de Organizare Tokyo 2020, Municipalitatea Tokyo, Guvernul Japoniei si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). ComEx CIO sustine masurile luate de aceasta echipa, care constituie o parte importanta a planului orasului gazda de a asigura securitatea JO Tokyo 2020.

CIO va continua sa urmeze sfaturile OMS, in calitatea acesteia de agentie principala a ONU in domeniul sanatatii, si adreseaza multumirile sale pentru valoroasa colaborare de care OMS a dat permanent dovada.

Totodata, ComEx CIO isi exprima multumirile si admiratia pentru solidaritatea si unitatea sportivilor, a comitetelor nationale Olimpice, a federatiilor sportive internationale si a guvernelor. Stransa lor colaborare si flexibilitate sunt binevenite in contextul pregatirilor pentru Jocuri si, mai ales, pentru competitiile de calificare. Toti cei implicati lucreaza in stransa colaborare pentru a trece cu bine peste blocajele si problemele create in lume de coronavirus.  

ComEx CIO incurajeaza sportivii sa-si continue antrenamentele si pregatirea pentru JO Tokyo 2020 si-si exprima toata deschiderea in a-si continua sprijinul, in sensul ca le ofera acestora acces global la toate informatiile si evolutia la zi a acestei situatii pe platforma online Athlete365.


Traducere COSR
 

Galerie foto