You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Conectat la deciziile CIO legate de coronavirus, COSR pastreaza starea de incredere in randul sportivilor romani care se pregatesc pentru Tokyo 2020

Toshiro Muto, presedintele Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, a admis intr-o declaratie de presa ca sunt probleme la nivel mondial legate de epidemia de coronavirus (COVID - 19)  dar a declarat ca Japonia respecta graficul de pregatire pentru competitia olimpica si a dat asigurari ca Guvernul Japoniei va lua masuri pentru siguranta celor care vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, intre 24 iulie – 09 august 2020.

Fostul vicepresedinte al Comitetului International Olimpic (CIO) Dick Pound, actualmente membru CIO pentru Canada, a lansat o opinie personala:  Jocurile Olimpice ar putea fi anulate din cauza extinderii epidemiei de COVID -19.

Referitor la sportivii romani, sapamana aceasta o parte dintre ei si-au intrerupt cantonamentele de pregatire din Italia si s-au intors acasa. Au venit deja loturile de canoe si box, iar canotajul urmeaza sa soseasca. Sandu Pop, secretarul general al Federatiei Romane de Canotaj, a informat azi Comitetul Executiv al COSR ca zona in care sunt cantonati romanii nu a fost afectata de epidemie si ca s-a luat aceasta hotarare tocmai pentru siguranta sportivilor si antrenorilor, pentru a  evita o eventuala carantina in Italia.

”Suntem atenti si la curent cu tot ce se intampla la loturile olimpice ale Romaniei. Pastram normalitatea si starea de incredere in randul sportivilor si antrenorilor care se pregatesc pentru Jocurile Olimpice, dar si pentru cei care inca lupta pentru calificare. Suntem conectati la hotararile Comitetului Olimpic International si vom informa lumea sportului despre deciziile oficiale pentru  continuarea pregatirii in vederea  participarii la JO!” a punctat Mihai Covaliu, presedintele COSR.

Galerie foto