You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Bilete in patru culori, pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020

Organizatorii Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 au dezvaluit design-ul biletelor de intrare la competitiile din cadrul Tokyo 2020. Pe fiecare bilet se regasesc pictograma sportului care corespunde disciplinei de concurs, o pictograma a bazei sportive unde se vor desfasura intrecerile si emblema Tokyo 2020. De asemenea, fiecare tichet va fi colorat in functie de baza sportiva si orasul gazda a competitiei.

In total vor fi 59 de modele de bilete olimpice pentru toate evenimentele de competitie, iar distribuirea lor va incepe in luna mai.

Designul se bazeaza pe identitatea vizuala a Jocurilor, fiind inspirat din cele trei tipuri de forme geometrice care formeaza emblemele Tokyo 2020. Colorarea tichetelor a fost realizata prin tehnica japoneza cunoscuta sub numele de “kasane no irome”, o schema de culori folosita la crearea tesaturilor pentru kimono în Perioada Heian (794-1185).

Utilizata în mod traditional în designul costumelor pentru sarbatori, aceasta schema de culori reflecta suprapunerea culorilor naturale reprezentative pentru fiecare din cele patru anotimpuri ale Japoniei.

Pentru bilete s-au folosit patru culori traditionale japoneze:

- Kurenai (rosu) – culoare simbolica a Japoniei, inca din cele mai vechi timpuri fiind folosita de sarbatori;

- Ai (albastru) – cunoscuta la nivel mondial drept culoarea reprezentativa a Japoniei, este si culoarea emblemelor Tokyo 2020;

- Fuji (violet) - culoarea wisteria, planta cunosuta in Romania sub numele de glicina, considerata una dintre cele mai frumoase flori japoneze, înca din cele mai vechi timpuri fiind utilizata ca planta ornamentala in cladirile din Tara Soarelui Rasare;

- Matsuba (verde) - culoarea acelor de pin, adesea folosita in zilele de sarbatoare.

Galerie foto