You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Pentru prima data in istoria olimpica flacara va fi alimentata cu hidrogen

Organizatorii Tokyo 2020 au dezvaluit ca vor folosi combustibil cu hidrogen atat pentru alimentarea Tortei Olimpice in timpul Stafetei prin Prefectura Fukushima, Tokyo si Aichi, cat si pentru cele doua recipiente, de pe Stadionul National din Tokyo si Golful Tokyo, unde Flacara Olimpica va arde pe toata perioada Jocurilor Olimpice si Paralimpice.

Inlocuirea cu hidrogen a gazului petrolier lichefiat, folosit in mod normal pentru tortele si recipientele Flacarilor Olimpice, este o noua actiune Tokyo 2020 in campania de promovare a energiei curate, in dorinta de a sensibiliza intreaga lume in ceea ce priveste problemele de mediu.

O initiativa similara au avut organizatorii editiei de iarna a Jocurile Olimpice de Tineret  - JOT Lausanne 2020, care pentru alimentarea Flacarii Olimpice au folosit pelete ecologice de lemn.

Flacara Olimpica se va aprinde in Grecia, pe 12 martie si va respecta ritualul antic. Marea Preoteasa va aprinde lumina de la soare cu ajutorul unei oglinzi si o va preda primului purtator al Stafetei Tortei Olimpice. Dupa o saptamana in care va strabate Grecia, Flacara va ajunge pe 20 martie in Japonia.

Periplul Tortei Tokyo 2020 pe teritoriul Japoniei va incepe pe 26 martie a.c. din Fukushima, orasul lovit de una dintre cele mai mari catastrofe care a lovit Japonia - un cutremur si un tsunami care au declansat un dezastru nuclear in 2011. Marele start al Stafetei Flacarii se va da de pe stadionul J-Village, folosit anterior ca baza operationala pentru lucrarile de dezafectare a centralei nucleara Fukushima Daiichi.

 Torta Olimpica va calatori in toate cele 47 de prefecturi nipone, iar pe 24 iulie 2020 va da startul Jocurilor pe Stadionul National din Tokyo.

 

 

Galerie foto