You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Echipa pentru Romania! Romani la Casa Olimpica de la Lausanne

Astazi, la Lausanne, Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, alaturi de Octavian Morariu, membru CIO pentru Romania si Ionut Stroe, ministrul Tineretului si Sportului, s-au intalnit cu presedintele Comitetului International Olimpic Thomas Bach.

Dialogul permanent si parteneriatul activ cu CIO a creat baza discutiilor care au avut ca tema intentia mentinuta a Romaniei de a organiza competitii olimpice in viitor, tinta fiind Jocurile Olimpice de Tineret din 2028.

La intalnirea care a avut loc la Casa Olimpica au participat si Jacqueline Barrett, director adjunct, Departament Jocuri Olimpice/Viitoare orase gazda ale competitiilor si James MacLeod, directorul Solidaritatii Olimpice si a relatiilor CIO – Comitetele Nationale Olimpice. S-a vorbit despre modul  in care va decurge procedura de colaborare  care va exista in viitor intre CIO si tarile care doresc sa organizeze mari evenimente, cu privire la evaluarea oraselor gazda.

”Am avut astazi la Casa Olimpica de la Lausanne intalniri excelente din mai multe motive. Discutiile au lamurit in primul rand  noua  abordare CIO in ceea ce priveste modul de atribuire al Jocurilor, preocuparile CIO la nivel global: antidoping, rolul sportului in societate si modelul european al sportului. Nu in ultimul rand, colaborarea dintre Comitetele Olimpice Nationale si guvernele lor.

Ca impresie generala, presedintele CIO a fost deosebit de incantat sa observe atitudinea pozitiva a Romaniei, iar eu am fost la fel de incantat sa vad ca am fost perceputi la acest nivel ca o echipa, lucru pentru care ii multumesc domnului ministru Stroe si, nu in ultimul rand, domnului Octavian Morariu, membru CIO pentru Romania!”, a declarat Mihai Covaliu.

Modul in care CIO  stabileste dialogul continuu si  tintit cu tarile care doresc sa organizeze mari evenimente, sustinerea pe care forul olimpic international o ofera partenerilor de dialog este de mare ajutor pentru oficialii romani.  Ministrul Tineretului si Sportului si-a exprimat dorinta de a fi luati in calcul pentru organizarea JOT 2028 dar si pentru alte evenimente co-organizate cu alte tari.

”Este un proces pe care l-am inceput astazi, iar pregatirea trebuie sa fie permanenta, pentru ca dincolo de dialog si consultanta, inseamna totodata investitii in infrastructura sportiva. Depinde de noi sa stim clar ce ne propunem pentru ca CIO ne va asista in pregatiri, trebuie sa asumam lucruri, nu se mai poate merge la intamplare sau doar cu anunturi de intentie goale de continut. In jurul acestor tine indraznete cred ca putem pune reperele unei strategii globale pentru sportul romanesc pe termen mediu. Acest master-plan poate ramane coloana vertebrala pentru sportul romanesc, indiferent de schimbarile politice.” a punctat ministrul Ionut  Stroe.

Galerie foto