You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Flacara JOT Lausanne 2020 s-a stins intr-o atmosfera vesela si colorata, iar Drapelul Olimpic a fost preluat de reprezentantii JOT Gangwon 2024

Flacara JOT Lausanne 2020 s-a stins intr-o atmosfera vesela si colorata, iar Drapelul Olimpic a fost preluat de reprezentantii JOT Gangwon 2024

O ceremonie de inchidere vesela si colorata organizata in Plaza Medal din districtul Flon din Lausanne a marcat finalul celei de a treia editii de iarna a Jocurilor Olimpice de Tineret – JOT Lausanne 2020.  La spectacolul impresionant  oferit de tinerii localitatea gazda au participat si 35 de persoane cu dizabilitati, cu varste intre 5 si 22 de ani, toti din regiunea Vaud, indrumati de Sport-Up, o fundatie elvetiana cu sediul in Lausanne, care promoveaza incluziunea in sport. Show-ul lor a evidentiat valorile olimpice si a reflectat faptul ca incluziunea sociala a fost un principiu director al Comitetului de organizare de la Lausanne 2020, care a folosit festivitatile „En Jeux!” ca instrument de dezvoltare sociala pentru toti tinerii participanti la JOT.

Un moment aparte a fost si cel dinaintea discursurilor de incheiere ale presedintelui  Comitetului Intrenational Olimpic Thomas Bach si presedintelui JOT Lausanne 2020 Virginie Faivre - cinci sportivi de pe fiecare dintre cele cinci continente au multumit celor 3.800 de voluntari a caror contributie a fost determinanta pentru buna desfasurare a competitiei.

In semn de recunoastere a rolului lor deosebit pe care l-a avut in organizarea si desfasurarea JOT Lausanne 2020, presedintele Bach a acordat Cupa Olimpica populatiei din Lausanne si Cantonul Vaud - un omagiu potrivit pentru o editie a JOT realizata cu adevarat pentru tinerii din regiune, de catre acestia si cu totala lor implicare.

Dupa ce declarat inchisa cea de-a treilea editie a JOT de iarna, presedintele CIO le-a dat intalnire tinerilor din intreaga lume peste patru ani in Republica Coreea.  Drapelul Olimpic a trecut apoi de la cei mai reprezentativi sportivi ai gazdelor Marie Krista si Valerio Jud, dublu medaliati cu aur, la schi, respectiv snowboard, la Grégoire Junod, primarul Lausanne. Edilul elvetian i-a transmis drapelul presedintelui Thomas Bach, care i l-a inmanat lui Kim Sungho vice-guvernatorul provinciei Gangwon din Coreea de Sud, viitoarea gazda a JOT, in 2024. La randul sau, Kim Sungho a predat simbolic drapelul patinatorilor Whi Min Seo si Jang Sung-woo, multipli medaliati in intrecerile de short track din cadrul JOT Lausanne 2020, reprezentanti ai JOT Gangwon 2024.

Ceremonia de inchidere a culminat cu o fascinanta demonstratie a tinerilor sportivi parkour, iar Bastian Baker renumitul cantaret nascut din Lausanne, a oferit un concert special tuturor celor prezenti in Medal Plaza.

Galerie foto