You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Cu doua titluri olimpice, Romania s-a clasat pe locul 14 in clasamentul pe medalii la JOT Lausanne 2020

Spiritul de echipa, increderea in propriile forte, determinarea si puterea de concentrare in momentele cheie au fost cateva dintre atuurile Team Romania care la finalul Jocurilor Olimpice de Tineret - JOT Lausanne 2020 a ocupat un onorant loc 14 in clasamentul pe medalii.

In competitia dominata de Rusia, care a cucerit nu mai putin de 29 de medalii (10 de aur, 11 de argint si 8 de bronz) si de tara gazda cu 24 de medalii (10, 6, 8) in palmares, Romania a reusit sa se claseze  inaintea unor tari ca Finlanda sau Canada, locurile 17, respectiv 18.
Ascensiunea in care se afla sporturile de iarna in Romania din 2013, de cand Brasov a gazduit Festivalul Olimpic al Tineretului European, este dovedita de rezultatele tot mai semnificative obtinute de sportivii tricolori in competitiile de anvergura, la toate nivelele de varsta.

La JOT Lausanne 2020, reprezentantii Romaniei au cucerit doua titluri olimpice de tineret, la monobob, dar si o medalie de bronz la patinaj viteza, un loc 4, de asemenea la patinaj viteza, un loc 5, la sanie echipe mixte si doua locuri 6, la sanie simplu si hochei pe gheata 3x3.

Locul 1
Georgeta Popescu - monobob
Andrei Robert Nica - monobob

Locul 3
Ramona Elena Ionel - Patinaj viteza - sprint echipe mixte multinationale

Locul 4
Ilka Fuzesy - Patinaj viteza - sprint echipe mixte multinationale

Locul 5
Ioana Corina Buzatoiu, Darius Lucian Serban , Mircea Razvan Nicolae Turea , Constantin Sebastian Motzca - Sanie - echipe mixte

Locul 6
Ioana Corina Buzatoiu - Sanie - simplu
Emilia Munteanu - Hochei pe gheata - 3x3

 

Galerie foto