You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Cu ochii pe intrecerile de monobob masculin, sanie echipe mixte si snowboard

Zi plina maine pentru Team Romania, la Jocurile Olimpice de Tineret Lausanne 2020, atat in zona Lausanne cat si la Saint Moritz. Tricolorii vor participa in intrecerile de sanie echipe mixte, monobob si snowboard, la masculin.

La monobob, Andrei Robert Nica a avut evolutii promitatoare la antrenamentele oficiale unde in cele sapte manse la care a luat startul, s-a clasat de trei ori primul loc, de doua ori a fost al doilea, o data al treilea si o data a incheiat pe 4. Singurul sportiv care a incheiat constant in primele trei locuri la antrenamentele oficiale a fost elvetianul Fabian Giser, de trei ori castigator, de cinci ori clasat pe locul secund si o data pe pozitia a treia.

La sanie echipe mixte, reprezentativa Romaniei alcatuita din Ioana Corina Buzatoiu (sanie simplu feminin), Darius Lucian Serban (sanie simplu masculin), Mircea Razvan Nicolae Turea/Constantin Sebastian Motzca (sanie dublu masculin), s-a clasat pe locul 4 la antrenamentul oficial de astazi. In finalele de pana acum, la sanie simplu feminin Corina Buzatoiu a incheiat pe locul 6, Darius Lucian Serban, pe 17, iar echipajul Mircea Razvan Nicolae Turea/Constantin Sebastian Motzca nu a luat startul in finala, din cauza problemelor medicale ale lui Razvan Turea. In cele sase manse din cadrul antrenamentelor oficiale de la sanie dublu la care a luat parte, tandemul Turea/Motzca s-a clasat o data pe locul doi, de doua ori pe 3 si pe 4 si o data pe 7, iar dupa ratarea de la dublu isi doreste un rezultat cat mai bun cu echipa.

La snowboard, Silviu Popa, se numara printre sportivii cu experienta olimpica, dupa ce anul trecut a participant la Festivalul Olimpic a Tineretulu European de la Sarajevo si Sarajevo de Est. Spre deosebire de FOTE, insa, la JOT Lausanne va participa in proba sa favorita snowboard cros. “La JOT va fi cu totul diferit de FOTE Sarajevo unde, pe langa faptul ca am racit, am concurat in probe care nu au fost specialitatea mea. La Lausanne sper ca nu voi mai avea niciun fel de probleme de sanatate si voi reusi sa ma autodepasesc si sa ma clasez macar in primele sase locuri ”, a declarant Silviu Popa inca inainte de a zbura spre Elvetia.

Galerie foto