You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Cu medalia olimpica de bronz de la JOT Lausanne 2020 in palmares, Ramona Ionel se viseaza concurand la JO Beijing 2022

Fericita, strangand la piept cea mai pretioasa Mascota Yodli din Saint Moritz, cea pe care a primit-o la Ceremonia Mascotelor pentru locul al treilea ocupat cu Echipa 14 la patinaj viteza – sprint echipe internationale, Ramona Elena Ionel nu ne-a ascuns ca viseaza deja la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2022. “De cand am plecat de acasa ma gandeam la o medalie si ma bucur ca am inceput anul cu o medalie”, a marturisit Ramona.

“Credeam in mine si in puterea mea de a invinge si am reusit. La individual a fost putin mai dificil, dar in echipa, am simtit sustinerea celorlalti trei coechipieri si am reusit sa obtinem un timp bun care ne-a asigurat prezenta pe podium. Chiar daca sunt mai grele, probele individuale raman insa favoritele mele si acum nu ma mai gandesc decat ca trebuie sa ajung la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2022.”

“Dupa acest rezultat cu siguranta cantonamentele de trei – cinci saptamani din Germania nu mi se vor mai parea atat de lungi si nici etapele de Cupa Mondiale la care am participat prea multe sau prea grele sau prea obositoare. Fara toate acestea cu siguranta ca nu as fi reusit la Jocurile de Tineret si sunt constienta ca pentru Jocurile de la Beijing din 2022 va fi nevoie de mult mai multa munca si sacrificii mai mari”.

Reteta succesului ne-a dezvaluit-o Bogdan Stanescu, antrenorul Ramonei de la Clubul Corona Brasov, unde este legitimata sportiva, si de la lotul national de patinaj viteza, acelasi care a pregatit-o pe Mihaela Hogas, de asemenea medaliata cu bronz la sprint echipe mixte internationale in urma cu patru ani, la JOT Lillehammer 2016.

“Reteta succesului este MUNCA”, a spus tehnicianul de la Poalele Tampei. “Ne-am dorit aceste frumoase rezultate si am muncit din greu pentru ele. Am fost insa si sustinuti foarte mult atat de clubul sportiv Corona la care activam cat si de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman care ne-a finantat aproape toata pregatirea si participarea la competitii. Astfel, din 15 septembrie anul trecut am avut posibilitatea sa ne antrenam, chiar si vara, pe gheata de calitate si sa participam la importante etape de Cupa Mondiala. Ne-am stabilit un soi de cartier general la Inzell, in Germania, la 30 de km de Salzburg unde stam in cantonament intre trei si cinci saptamani, apoi revenim in tara pentru a-si da copii examenele si testarile la scoala, dupa care ne reintoarcem in pregatire. Ori fara sustinearea COSR acest lucru nu ar fi fost posibil. De asemenea, fara sprijin, nu am fi avut nici echipamentul necesar si nici posibilitatea de a fi prezenti la etapele de Cupa Mondiala de la Bjugn – Norvegia si Enschende – Olanda unde s-a decis calificarea la Jocurile Olimpice de tineret din acest an”.

“Ma simt dator cu o calificare la Jocurile OLimpice de la Beijing din 2022 si chiar cu un loc pe podium”, a mai spus Bogdan Stanescu. “Mihaela Hogas are barem de calificare pentru Beijing 2022, dar trebuie sa-l reconfirme mai aproape de Jocuri”.

Dupa ceremonia de premiere de aseara, unde a primit medalia de bronz, Ramona Elena Ionel a fost felicitata de Otavian Morariu, membru CIO pentru Romania, si Mihai Covaliu, presedintele COSR, veniti special la St. Moritz pentru a fi alaturi de tricolorii care concureaza aici.

O emotionanta declaratie a Ramonei Ionel dupa ce a cucerit cea mai valoroasa medalie din cariera sa, in materialul video de mai jos.

 

Galerie foto