You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Sapte povesti olimpice si o ceremonie de deschidere sclipitoare au marcat startul JOT Lausanne 2020

Peste 8000 de spectatori au fost prezenti la sclipitoarea ceremonie de deschidere a celei de a treia editii de iarna a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT) care a avut loc pe Vaudoise Arena din Lausanne. Intregul spectacol a fost structurat in jurul temei „Acasa”, la Lausanne, in Casa Olimpismului Mondial, si a sapte povesti care au evidentiat Spiritul Olimpic. In acelasi timp, la Saint Moritz, cei 225 de  sportivi care vor concura in celebra statiune elvetiana au participat la propria lor festivitate de deschidere, ale carei  momente au fost aduse pe Vaudiuse Arena prin intermediul unor ecrane urias.

Spiritul Olimpic, aflat in centrul coregrafiei, a fost personificat de o serie de „spirite” imbracate in alb, care au ajutat sportivii in calatoria lor in cele sapte etape spre excelenta.

De asemenea, au fost promovate cultura si traditiile elvetiene, dar si capacitatea inovatoare si creativa a tarii gazda.

Prezent pe Arena Vaudoise, Thomas Bach, presedintele Comitetului Interantional Olimpic, a invitat pe scena cate un sportiv de pe fiecare continent si le-a urat tuturor participantilor un calduros bun venit la Jocurile de la Lausanne, de peste 100 de ani Casa Olimpismului mondial.

Dupa discursurile lui Thomas Bach si Virginie Faivre, presedintele JOT Lausanne 2020, Simonetta Sommaruga, presedintele Confederatiei Elvetiene, a declarat Jocurile deschise, iar sportivii, arbitrii si antrenorii au depuse juramintele.

Facara Olimpica a JOT Lausanne 2020 a fost aprinsa de patinatoarea Gina Zehnder - cea mai tanara membra a delegatiei elvetiene formata dintr-un numar record de sportivi - 112.

Festivitatea s-a incheiat cu o petrecere uriasa la care, alaturi de mascota Yodli, au participat deopotriva sportivii, tehnicienii lor, artistii si voluntarii.

Reprezentantii Romaniei au trait emotiile olimpice si s-au bucurat alaturi de colegii lor din intreaga lume de spectacolul de exceptie oferit de gazde. 

Galerie foto