You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Bun venit, Echipa Olimpica a Romaniei la JOT Lausanne 2020!

Prima parte a delegatiei Romaniei a ajuns cu bine in Elvetia, unde maine se va da startul celei de a treia editii de iarna a Jocurilor Olimpice de Tineret – JOT Lausanne 2020. Tricolorii care vor concura in zona Lausanne si-au luat in primire camerele din celebrul Vortex, noua cladire cu o inaltime de 27 de metri, construita in forma de inel si alcatuita din 712 de unitati dispuse de-a lungul unei rampe spiralate cu o lungime de 2,8 kilometri, cu o inclinatie de un procent, care ii va gazdui pe toti participantii la intrecerile olimpice.

Pentru prima data in istoria JOT, toti sportivii si membrii delegatiilor vor locui sub acelasi acoperis, in cele peste 900 de camere ale incintei, amenajate intr-o singura zi de 850 de voluntari. Reprezentantii Romaniei au fost cazati cu totii pe acelasi etaj, in partea superioara a Vortexului.

Organizatorii au anuntat ieri ca un numarul record de 1.872 de sportivi vor lua startul in competitiile olimpice din Elvetia, cu 813 mai multi decat editia inaugurala, de la Innsbruck din 2012, unde au fost prezenti 1.059 de sportivi, si cu 772 mai multi decat la JOT Lillehammer 2016, unde au concurat 1.100 de sportivi.

Tricolorii au intrat deja in atmosfera competitiei si, dupa programul de odihna, au efectuat primele antrenamente in bazele sportive unde vor concura zilele urmatoare, atat din zona Lausanne cat si din Saint Moritz.

Ceremonia de deschidere a JOT Lausanne 2020 de maine va marca startul intrecerilor, vineri urmand sa intre in competitie  primii reprezentanti ai Romaniei, la schi alpin, schi alpinism si hochei pe gheata.

O imagine de ansamblu a Vortexului si cateva impresii la cald de la Lausanne, de la biatlonistii Dan Girbacea si Marian Folea, pot fi urmarite mai jos.

 

Galerie foto