You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

“Hello Our Stadium!” – A fost inaugurat Stadionul National pentru Tokyo 2020

​Noul Stadion National din Tokyo a fost inaugurat in cadrul unui eveniment denumit simbolic “Hello Our Stadium!”, care s-a dorit o ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020 la scara mai mica.

Arena cu o inaltime de 47,4 metri şi 60.000 de locuri, unde in vara viitoare intre 24 iulie si 9 august vor avea loc ceremoniile de deschidere si inchidere ale Tokyo 2020, dar si intrecerile olimpice de atletism, a fost arhiplina.
In aplauze frenetice, 2020 de alergatori printre care s-au numarat sprinterul japonez Yoshihide Kiryu, Mizuki Noguchi, campioana olimpica la maraton de la JO Atena 2004 și dubla medaliata olimpica la maraton Yuko Arimori au defilat pe pista de atletism. De asemenea, celebrul atlet Usain Bolt, de opt ori campion olimpic, a facut o tura de pista.

Noul Stadion National, care a fost finalizat in 36 de luni si a costat 157 miliarde yeni (1,4 miliarde dolari), a inlocuit Stadionul National care a fost utilizat ca arena principala la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 1964. La randul sau, vechiul Stadion National a luat locul stadionului Meiji Jingu Gaien, care a servit ca punct de plecare pentru studentii care pleacau pe fronturile de lupta in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Oficialitatile japoneze au precizat ca stadionul indeplineşte „cele mai inalte standarde de design universal din lume” şi are totodata facilitati pentru persoanele cu handicap.

Primul eveniment sportiv public gazduit de noul Stadion National nipon va fi Finala Cupei Imparatului la fotbal, programata pe 1 ianuarie 2020.

Galerie foto