You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Gheorghe Petrut Jinga va fi portdrapelul Romaniei la festivitatea de deschidere a JOT Lausanne 2020

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman a aprobat ca Gheorghe Perut Jinga, de la schi alpinism, sa fie purtatorul de drapel al delegatiei Romaniei la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de Tineret - JOT care se vor desfasura la Lausanne anul viitor, in perioada 9 -22 ianuarie.

Legitimat la Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti, Gheorghe Perut Jinga, in varsta de 15 ani, este sportivul cu cea mai buna performanta dintre componentii Echipei Olimpice care va reprezenta Romania la JOT Lausanne 2020.

Tanarul a cucerit medalia de bronz in proba de vertical din cadrul Campionatelor Mondiale care au avut loc la inceputul acestui an la Villars-sur-Ollon, in Elvetia, la categoria sa de varsta. Dintre cei 49 de concurenti care au luat startul, Jinga a reusit sa termine al treilea, la doar 37 de secunde de fratii Robin si Thomas Bussard, reprezentantii gazdelor, ocupantii primelor doua pozitii.

Comitetul Executiv al COSR a decis, de asemenea, persoanele care vor depune juramintele la ceremonia de prezentare oficiala a Echipei Olimpice a Romaniei, care va avea loc pe 7 ianuarie 2020, incepand cu ora 10:00, la Complexul Olimpic Sydney 2000, din Izvorani.

Biatlonistul Nicolae Dan Girbacea si antrenorul de sanie Ioan Apostol (locul 4 la JO Albertville 1992 in proba de dublu, alaturi de Liviu Cepoi, cea mai buna performanta din sania romaneasca si a doua din istoria participarilor la JO de iarna, dupa bronzul la bob doua persoane de la Grenoble 1968) vor depune juramintele olimpice din partea sportivilor, respectiv oficialilor.

Galerie foto