You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Magazin Olimpic, revista oficiala a Comitetului Olimic si Sportiv Roman, a fost lansat in Sala Amfiteatru a Casei Olimpice

Mari campioni ai sportului romanesc, membrii Comitetului Executiv al Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si invitati de marca au fost astazi prezenti la festivitatea de lansare a revistei oficiale a Comitetului Olimic si Sportiv Roman - Magazin Olimpic.

Ivan Patzaichin, Elisabeta Lipa, Nicu Vlad, Doina Melinte, Laura Badea Cirlescu, Alina Dumitru, Georgeta Andrunache, Viorica Susanu sunt doar cateva dintre personalitatile sportului tricolor care au tinut astazi in mana cele dintai exemplare ale primului numar al revistei oficiale a Miscarii Olimpice din Romania, care il are pe coperta pe gimnastul Marian Dragulescu imbracat in uniforma de samurai.
Supranumit simbolic "Ultimul samurai", Dragulescu participa pentru a cincea oara la o editie de vara a Jocurilor Olimpice si spera ca la Tokyo 2020 isi va completa palmaresul cu aurul olimpic - ultima medalie care ii lipseste.

Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, a declarat ca Magazinul Olimpic se doreste a fi "casa campionilor".

"Sunt foarte fericit si bucuros precum un copil care a primit cadoul visat cu ocazia Sarbatorilor. Si sunt de doua ori fericit pentru ca pot sa impart acest cadou cu toti colegii mei din sport si nu numai. Sunt momente si clipe in viata noastra in care imaginile fac cat o mie de cuvinte. Sunt mandru si onorat sa prezint acest proiect drag sufletului meu. Marii campioni ai sportului romanesc sunt nemuritori prin ceea ce au lasat mostenire generatiilor care au urmat. Povestile lor, imaginile victoriilor istorice ni s-au intiparit in minte. Fac parte din patrimoniul romanesc si universal. Tot ceea ce facem noi azi e un pas spre normalitate. Acest Magazin Olimpic se doreste a fi casa campionilor din trecut, de azi, precum si a celor care vor veni", a spus Mihai Covaliu.

"Ca si in sport, o data ce am ajuns in varf ne dorim sa si ramanem. Stiu ca este greu, urez succes colectivului redactional care a luat startul in aceasta competitie. Dupa cum se vede stacheta este foarte sus si aveti datoria sa mai urcati cate o treapta cu fiecare editie a revistei. Cel care este pe coperta primului numar al revistei, Marian Dragulescu, nu a putut fi prezent azi la lansare, se afla intr-un stagiu de pregatire. El cred ca va fi cel mai in varsta component al Team Romania la Tokyo si este, asa cum l-am intitulat noi, 'ultimul samurai'. Marian este un exemplu, iar daca el la 39 de ani poate face acele sarituri, atunci toti cred ca putem duce la bun sfarsit ceea ce ne propunem", a adaugat presedintele.

George Boroi, secretarul general al COSR, a afirmat la randul sau ca sportivii care reprezinta Romania la cele mai importante competitii internationale merita o asemenea revista.

"Dupa o cursa nici prea scurta, nici prea lunga, depasind obstacolele, reusim astazi sa trecem linia de sosire si sa oferim cu satisfactie sportului romanesc un frumos cadou de Craciun. Echipa COSR a finalizat un proiect planificat de ceva vreme, revista Magazin Olimpic este o certitudine. O certitudine frumoasa, inspirata si realista. Nu exista succes fara poveste si nici victorie fara o imagine sugestiva. Sportul romanesc si campionii lui de azi si de maine merita aceasta revista", a precizat George Boroi.

Inocentiu Voinea, redactorul sef al publicatiei olimpice, a ales un mod plastic de a descrie revista, dand citire unor paragrafe din editorialul sau “Pe turnanta”: “Samanta buna sadita la timpul potrivit intr-un sol prielnic naste vlastarul care va da roade bune mai tarziu…….Am pus si noi samanta. Fericita intamplare, am sadit-o de Ziua Sfantului Andrei, apostolul romanilor, ziua in care crestinii pun grau la incoltit pentru a vedea semnele roadelor ce are sa le aduca anul. Samanta este aceasta noua revista prin care vrem sa aratam frumusetea sportului, bucuria triumfului, dar si drumul campionilor catre marile lor succese….”

Tiparit in 120 de pagini, Magazinul Olimpic este gratuit, va fi publicat trimestrial si va fi distribuit forurilor nationale sportive, cluburilor sportive, centrelor olimpice din Romania.

Galerie foto