You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

A fost adoptata rezolutia Armistitiului Olimpic pentru Tokyo 2020


 
Organizatia Natiunilor Unite (ONU) a adoptat, in cadrul celei de a 74-a Sesiuni a Adunarii Generale, rezolutia Armistitiului Olimpic pentru perioada Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020.
Thomas Bach, presedintele Comitetului International Olimpic (CIO), a subliniat in discursul sustinut in fata membrilor ONU importanta solidaritatii si unitatii, a faptului ca Jocurile Olimpice sunt singurele care aduc pasnic laolalta lumea intreaga.
Pacea, solidaritatea si respectul sunt valorile pe care CIO si ONU le promoveaza pentru a schimba in bine lumea. Spiritul olimpic aduce unitate prin diversitate si valori care unesc natiunile.
Armistitiul Olimpic sau “Ekecheira” a aparut in timpul Jocurilor Olimpice Antice si a strabatut peste 3000 de ani. Pe perioada Jocurilor toate conflictele intre cetatile antice incetau.
Rezolutia ONU a fost votata de 186 de membri din cei 193 prezenti la Adunarea Generala ONU de la New York. Armistitiul va intra in vigoare anul viitor, cu 7 zile inaintea inceperii Jocurilor Olimpice de la Tokyo si se va incheia la 7 zile dupa Jocurile Paralimpice de la Tokyo.
Rezolutia a fost primita de presedintele Comitetului de Organizare al JO Tokyo 2020 Yoshiro Mori.

Galerie foto