You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Sportul mondial zguduit! WADA a suspendat Rusia la urmatoarele doua editii ale Jocurilor Olimpice

Dupa reuniunea de la Lausanne, din Elvetia, Agentia Mondiala Antidoping (WADA) a anuntat ca va impune o interdictie de patru ani pentru Rusia la Jocurile Olimpice, din cauza” falsificarii datelor controalelor efectuate de laboratorul de la Moscova”, a anuntat un purtator de cuvânt al Agentiei.

Lista completa a sanctiunilor Comisiei de Revizuire a Conformitatii a fost aprobata in unanimite de cei 12 membri ai Comitetului Executiv.

Astfel, Rusia poate sa nu participe sub drapelul propriu la urmatoarele doua editii ale Jocurilor  Olimpice, la cea de vara, din 2020, de la Tokyo, din Japonia, si la cea de iarna, din 2022, de la Beijing - China.
Decizia adoptata astazi de WADA va putea fi insa contestata intr-un termen de 21 de zile la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, de Agentia Rusa Antidoping sau Comitetul Olimpic Rus, precum si de orice Federatia Internationala vizata de aceasta hotarâre.

Decizia WADA nu inseamna insa ca nici un sportiv rus nu va concura la Jocuri. Rusia a mai fost in vizorul WADA, fiind exclusa si de la JO Rio 2016 (Brazilia) si de la JO PyeongChang2018, (Coreea de Sud). Din cauza scandalului de dopaj institutionalizat, in Coreea de Sud, Rusia a avut interdictie de a participa la intreceri, insa 168 de sportivi rusi au concurat sub steagul olimpic.

Se asteapta acum si o pozitie oficiala a Comitetul Olimpic International.

Galerie foto