You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Start now - melodia oficiala a JOT Lausanne 2020

Melodia Start now, creatia compozitorului Gaspard Colin, a fost in sfarsit dezvaluita ca fiind piesa oficiala a Jocurilor Olimpice de Tineret – JOT Lausanne 2020. Dupa ce a fost tinuta secreta timp de mai multe saptamani, piesa a fost difuzata pentru prima data de radioul LFM din Lausanne.

La concursul pentru crearea melodiei oficiale a Jocurilor, lansat in decembrie 2018, au fost invitati sa participe studentii si elevii de la HEMU (Haute Ecole de Musique din Lausanne - una dintre scolile superioare de muzica din Elvetia, unde se studiaza musica clasica, jazz, muzica contemporana, conectata la Fundatia Conservatorului de Lausanne).

Juriul format din membri Comitetului de Organizare (CO) al JOT in frunte cu Virginie Faivre, presedintele CO, reprezentanti ai Comitetului International Olimpic, ai HEMU, un reprezentant al Consiliului pentru Tineret din Lausanne 2020 si un tanar voluntar l-a declarant castigator pe Gaspard Colin, fost student al departamentului de jazz al HEMU.
Piesa se doreste un scurt apel la actiune, pozitiv si captivant, derivat din sloganul JOT Lausanne 2020 – „This is where it starts” (De aici incepe) si se adreseaza nu numai tinerilor sportivi care vor concura la Jocuri, ci si tinerilor din Elvetia si de pretutindeni.  

Pentru sportivi, Lausanne 2020 poate fi inceputul unei noi vieti, a unei cariere pe terenul de joc sau in afara acestuia. Poate fi inceputul unor noi prietenii sau ambitii si inceputul unei pasiuni olimpice.

Galerie foto