You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Aproximativ 5 milioane de dolari pentru stocarea esantioanelor gestionate de ITA

Comitetul Executiv al Comitetului International Olimpic (CIO) a aprobat un buget de aproximativ 5 milioane de dolari, repartizat pe 10 ani, care urmeaza sa fie alocat intr-un program cuprinzator de stocare, pe termen lung, a esantioanelor gestionate de Agentia Internationala de Testare (ITA).

Programul va acoperi stocarea pe termen lung de pana la 10 ani a esantioanelor colectate de Federatiile Internationale (FI) si Organizatiile Nationale Antidoping (NADO) inainte de Jocurile Olimpice Tokyo 2020. In cadrul acestui program vor putea fi pastrate 22.000 de probe.

Masura a fost adoptata dupa ce subiectul a fost adus in atentie de Thomas Bach, presedintele CIO, in cadrul celei de-a Cincea Conferinte mondiale a Agentiei Antidoping (WADA) privind dopajul in sport. Aceasta masura raspunde la propunerea conducerii CIO, din octombrie 2019, de a lua in considerare stocarea pe termen lung a esantioanelor de testare pre-jocuri si face parte dintr-un angajament de 10 milioane de dolari al CIO de a sprijini un plan de actiune in patru puncte, destinat consolidarii luptei impotriva dopajului

 

Galerie foto