You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

La aniversarea a 70 de ani, Ivan Patzaichin a fost sarbatorit de peste 500 de prieteni, iar apoi a primit cea mai inalta distinctie a statului roman

Peste 500 de prieteni, campioni ai sportului romanesc, vedete din show-bizz, personalitati ale societatii romanesti, i-au pregatit o uriasa petrecere surpriza lui Ivan Patzaichin, sau Potzaichin, cum este scris numele sau in cartea de identitate, cu ocazia implinirii frumoasei varste de 70 de ani. Nadia Comaneci, Ion Tiriac, Helmut Dukadam si alte nume mari ale sportului, care n-au putut participa la sarbatoare, i-au trimis mesaje video si i-au urat la multi ani de la distanta.

 Mihai Covaliu, presedintele Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, si George Boroi, secretarul general al COSR,  i-au daruit, simbolic, o pagaie de lemn semnata de marii sportivi ai Romaniei care i-au fost alaturi lui Ivan de-a lungul timpului: Elisabeta Lipa, Georgeta Andrunache, Laura Carlescu Badea , Andreea Raducan, Doina Melinte, Mariana Bitang, Violeta Beclea, Valeria Racila, Viorica Susanu, Camelia Mihalcea, Loredana Iordachioiu, Roxana Scarlat, Carmen Bunaciu, Elena Francu, Irina Deleanu, Marius Urzica, Octavian Bellu, Gheorghe Berceanu, Vasile Andrei, George Cosac, Vasile Tomoioaga dar si canoistii Leon Rotman, Toma Simionov, Florin Popescu, Mitica Pricop si kaiacistul Vasile Daba.

Alaturi de Ivan Patzaichin a fost si adversarul sau de o viata, canoistul maghiar Tamas Wichmann, invitat special la petrecerea surpriza. Emotionat, Ivan Patzaichin a marturisit: ”Eu mi-am dorit sa ajung campion! A fost visul care mi-a aratat drumul spre podium si spre sufletul oamenilor. Va multumesc, pentru tot ceea ce mi-ati daruit astazi!”

A doua zi, dupa petrecere, la Cotroceni, Klaus Johannis, presedintele Romaniei, in semn de pretuire pentru intreaga sa activitate, l-a decorat pe Ivan Patzaichin cu cea mai inalta distinctie a statului roman, Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler.
”Ivan Patzaichin a urmat principiul fundamental al oricarui invingator de ieri sau de astazi: daca ai un vis si crezi in puterea ta de a-l indeplini, nimic nu iti poate sta in cale, nici macar ciotul de vasla”, a spus presedintele Romaniei referindu-se la momentul antologic de la Jocurile Olimpice din 1972, cand Ivan Patzaichin a terminat o cursa cu pagaia rupta.

Galerie foto