You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Sportul romanesc si-a reevaluat potentialul la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020

Reevaluarea potentialului olimpic al Romaniei pentru competitia de la Tokyo a fost discutata in cadrul Forumului “Repezentarea Romaniei la Jocurile celei de a XXXII-a Olimpiade Tokyo 2020”, care a avut loc astazi la Complexul Olimpic Sydney 2000 din Izvorani.

Forumul s-a desfasurat in doua sesiuni. In prima parte, discutiile s-au axat pe Reevaluarea Potentialului Olimpic al Romaniei pentru Jocurile Olimpice - Tokyo 2020, iar in cea de a doua, au fost prezentate detalii tehnice care vizeaza Pregatirile organizatorice pentru participarea la Jocurile Olimpice - Tokyo 2020.

Discutiile au fost deschise de Florin Misca, seful de misiune al Romaniei la Tokyo 2020, secretarul general adjunct al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR). Mihai Covaliu, presedintele COSR, si George Boroi, secretarul general al COSR, au cerut responsabilitate, asumare si echilibru.

Reprezentantii celor 22 de federatii prezente la actiune, din 24 convocate, au vorbit despre sansele pe care le au sportivii romani la Tokyo 2020, in timp ce Georgeta Damian Andrunache, presedintele Comisiei Tehnice Olimpice pentru Sportul de Performanta din cadrul COSR, a prezentat o analiza severa a posibilelor rezultate de top pe care le pot obtine reprezentatii Romaniei la Jocurile Olimpice de anul viitor.

In timp ce totalul de medalii  propus de federatii variaza intre 12 si15: canotaj-2, lupte -1, tenis de masa -1 sau 2, haltere - 1, atletism -1, kaiac-canoe - 1, tir - 1, tenis - 1, scrima - 1 sau 2, judo -1, box - 1-2, potrivit Comisiei Tehnice, Romania poate sa califice in jur de 100 de sportivi, care pot spera la obtinerea a 4-6 medalii.

 

Galerie foto