You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Gala Laureaților concursului Un condei numit Fair-Play, editia 2019, va avea loc vineri

Concursul national de literatura si jurnalism sportiv „Un condei numit Fair-Play”, sustinut de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), prin Academia Olimpica Romana (AOR), in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) prin Inspectoratele Scolare Judetene, dedicat elevilor din clasele I-XII, isi va desemna castigatorii vineri, 22 noiembrie a.c., in cadrul unei ceremonii care va avea loc in cadrul Casei Olimpice din Bucuresti, cu incepere de la ora 11.00.

Concursul s-a desfasurat pe trei categorii de varsta (7-10 ani, 11-14 ani, 15-18 ani), la sectiunile Poezie, Proza si Cronica-Reportaj, pentru fiecare din acestea fiind acordate cate un premiu I, un premiu II, un premiu III si cinci mentiuni. Premiul Special va primi un sportiv legitimat la un Club Sportiv Scolar, indiferent de sectiunea si categoria de varsta la care a participat.

De la fazele judetene au fost promovate pentru faza nationala 392 de  lucrari provenite de la 111 unitati de invatamant din 23 de judete (Arad, Arges, Bacau, Bihor, Botosani, Calarasi, Cluj, Constanta, Covasna, Dolj, Galati, Hunedoara, Ilfov, Mehedinti, Mures, Neamt, Prahova, Salaj, Teleorman, Timis, Tulcea, Valcea, Vaslui) si Municipiul Bucuresti.

Juriul, prezidat de prof. dr. Mina-Maria Rusu, inspector general de limba si literatura romana in cadrul Ministerul Educatiei si Cercetarii, i-a avut in componenta pe Alexandra Mocanu (inspector de specialitate la Inspectoratul Scolar Judetean Teleorman si profesor de limba si literatura romana la Colegiul National „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria), Rori Maria Gheorghisor (inspector scolar in cadrul ISJ Ilfov si profesor la Scoala Gimnaziala „Prof. Ion Visoiu” din Chitila), Stefania Vasilica Duminica (profesor la Scoala Gimnaziala „Prof. Ion Visoiu” din Chitila), Sergiu Garlesteanu (profesor de educatie fizica si sport la Scoala Gimnaziala nr. 197 din Bucuresti) si Sorin Marian Rusu (jurnalist sportiv la TV Digi Sport).

Pe scena vor evolua tineri muzicieni, elevi ai Scolii Gimnaziale de Arte „Iosif Sava” din Bucuresti, care vor sustine un program artistic.

La Gala Laureatilor au fost invitati sa participe cei 73 de elevi castigatori desemnati in urma deciziei juriului si cei 60 de profesori indrumatori, care vor fi recompensati cu premii si diplome din partea COSR, membrii juriului, medaliati olimpici, invitati si reprezentanti ai presei.

Galerie foto