You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Concursul national de arte plastice „Jocurile Olimpice in imaginatia copiilor”, la cea de-a XXVII-a editie

Gala laureatilor concursului national de arte plastice „Jocurile Olimpice in imaginaţia copiilor” a ajuns la cea de–a XXVII-a editie si va avea loc vineri, 8 noiembrie, la ora 11.00, in Sala Amfiteatru din incinta Casei Olimpice, unde se gasesc sediul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) si Muzeul Sportului.

Concursul, sustinut de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman prin Academia Olimpica Romana, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, prin intermediul Inspectoratelor Scolare Judetene, a constituit un nou prilej pentru micii plasticieni sa-si dovedeasca fantezia, trairile interioare si sentimentele legate de frumusetea fenomenului sportiv.

La faza finala a editiei din acest an au fost promovate peste 700 de lucrari provenite de la 136 unitati de invatamant din Municipiul Bucuresti si 22 de judete (Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Constanta, Covasna, Cluj, Dambovita, Galati, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ilfov,  Mehedinti, Mures, Neamt, Prahova, Salaj, Suceava, Tulcea), inscrise pe trei categorii de varsta: 6-10, 11-14 si 15-18 ani. Castigatorii premiilor si mentiunilor vor primi diplome, albume de arta si materiale specifice  picturii si graficii.

In premiera anul acesta, pe langa cele 42 de premii traditionale ale concursului de arte plastice, „Magazinul Artistilor” din Bucuresti va oferi trei premii surpriza.

La eveniment vor fi prezenti elevii laureati, profesorii indrumatori, membrii juriului, medaliati olimpici, alte personalitati sportive, invitati, reprezentanti ai COSR, AOR si ai presei.

Pe scena vor evolua tineri muzicieni, elevi ai Scolii gimnaziale de arte „Iosif Sava” din Bucuresti, care vor sustine un program artistic.

Vernisajul expozitiei va avea loc la etajul II din incinta Muzeului Sportului. Expozitia de desene ii va sensibiliza pe vizitatori prin simplitatea, claritatea, armonia si echilibrul lucrarilor expuse.

Galerie foto