You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Tokyo 2020 - Un minut, un sport...de azi, Karate (Video)

Karate este sportul vedeta al clipului video “Un minut, un sport” (One minute, one sport) – prezentarea video originala, imaginata de organizatorii Jocurilor Olimpice si Paralimpice Tokyo 2020, pentru cele 55 de sporturi (33 olimpice si 22 paralimpice) la care se va concura anul viitor – care va putea fi urmarit de astazi pe site-ul oficial al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

Karateul va debuta la Jocurile Olimpice, la Tokyo 2020, unde a fost adaugat special pentru interecerile din Tara Soarelui Rasare, alaturi de alte patru sporturi – baschet 3x3, alpinism, surfing si skateboarding.

La Tokyo 2020 vor fi prezentate două discipline de karate: kumite si kata. Kumite este disciplina sparring, care implica doi adversari care se lupta fata in fata, unde se va concura la trei categorii de greutate atat la masulin cat si la feminin, iar kata, este disciplina unde se concureaza individual, in fata unui adversar virtual, de asemenea, la masculin si feminin.

Clipul dedicat karateului, unde sunt inserate grafic particularitatile acestui sport, perioada de desfasurare a intrecerilor in timpul JO si locu de desfasurare, poate fi urmarit mai jos.
 

Galerie foto