You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Opt medalii in probe olimpice, din cele 25 de trofee cucerite de tricolori la Europenele de haltere pentru juniori si tineret

Romania a incheiat cu un bilant de 25 de medalii, 4 de aur, 11 de argint si 10 de bronz, Campionatele Europene de haltere pentru juniori (Under 20) si tineret (Under 23) desfasurate la Bucuresti in luna octombrie a.c.. La competitia care a constituit  criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, au participat 372 de sportivi, din 38 de tari, Romania fiind reprezentata de un lot de 31 de sportivi. Medaliile au fost obtinute astfel:

La U20, la categoria 45 kg, Bianca Dumitrescu a cucerit doua medalii de aur, la aruncat (84 kg) si total (152 kg), la care se adauga argintul de la smuls (68 kg), iar Cosmina Pana a obţinut argint la total (149 kg) si doua medalii de bronz, la smuls (66 kg) si aruncat (83 kg). La 49 kg, Mihaela Valentina Cambei a obţinut trei medalii de argint, cu 77 kg, la smuls, 93 kg, la aruncat si 170 kg, la total. La 59 kg, Andreei Penciu a cucerit un aur la smuls si un bronz la total, iar la categoria 64 kg, Maria Luana Grigoriu a castigat argint, la stilul aruncat, cu 116 Kg, si bronz, la totalul olimpic, cu 205 Kg.

La 71 kg, Mariana Tabacaru a obtinut bronzul, la stilul smuls, iar medalia i-a fost inmanata de Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

La categoria 55 kg, Cristian Luca a castigat doua medalii de argint, la total, cu 242 kg si la smuls, cu 110 kg. La aceeasi categorie, Iancu Ionadi a luat o medalie de argint, la aruncat, cu 134 kg si un bronz la total, cu 240 kg.

La U23, in limitele categoriei 64 kg, Madalina Bianca Molie a reusit sa castige aurul la stilul smuls, cu 90 kg, argintul la aruncat, cu 111 kg, iar la total a urcat pe treapta a doua a podiumului, cu 201 kg.

La 59 kg, Sorina Hulpan a cucerit trei medalii de bronz, la smuls, aruncat si la total, iar la categoria 109 kg, Andrei Roman cucerit tot bronz, la smuls.

La finalul competitiei, Nicu Vlad, presedintele Federatie Romane de Haltere, s-a declarat multumit de rezultatele sportivilor romani. “Obiectivul total, de 5-7 medalii, a fost clar depasit, dar ne bucura in special cele opt medalii castigate la probele olimpice. E un lucru foarte bun pentru noi, pentru ca avem sportivi care au sanse la calificare la Tokyo, iar aceste calificari au loc pana la sfarsitul lunii aprilie a anului viitor", a spus presedintele.

 

Galerie foto