You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Sergiu Vasile Bejan, artistul din barca de 8+1 a Romaniei, la prima sa expozitie de fotografie

Magazinul Dedeman din Baneasa a fost gazda primitoare a unei expozitii foto mai putin obisnuite, autorul fiind Sergiu Vasile Bejan, component al lotului de canotaj al Romaniei, medaliat cu bronz in barca de 8+1, la Campionatele Europene de la Glasgow din 2018.

Deschiderea expozitiei a avut loc in cadrul unui eveniment sustinut de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) si Dedeman, partener principal al COSR, la care au participat Mihai Covaliu, presedintele COSR, Elisabeta Lipa, presedintele Federatiei Romane de Canotaj, Catalin Ivan, directorul de marketing Dedeman, Mihai Lovin, directorul magazinului Dedeman din Baneasa, o mare parte a componentilor lotului national de canotaj, o multime de iubitori ai sportului si numerosi reprezentanti ai mass-media.

“Mi-a placut dintotdeauna fotografia”, a marturisit Sergiu Vasile Bejan care a investit peste 4000 de euro in aparatura performanta. “Primul aparat profesional mi l-am luat in 2016, iar de atunci mi-am cumparat tot felul de lentile si obiective si am inceput sa caut cele mai frumoase imagini pentru a le imortaliza. Majoritatea fotografiilor au fost surprinse acasa, in Bucovina, in vacante, sau in zilele libere, iar peisajele sunt favoritele mele. In timpul cantonamentelor prefer sa nu am aparatele cu mine pentru ca, pe de-o parte n-am timp de plimbari, iar pe de alta trebuie sa ma concentrez pe pregatirea fizica, sau pe concursuri, pentru ca o fotografie cu mine pe podium la Tokyo ar fi cea mai frumoasa pentru mine”.

Dintre fotografiile expuse, un cerb superb atrage toate privirile. “Dupa acest cerb am alergat o saptamana. Am fost cu un baiat care stia pe unde se plimba si cu greu am reusit sa-l intalnesc si mai mult, sa-l fotografiez”, a dezvaluit  canotorul.

Mihai Covaliu, presedintele COSR, a declarat ca si-ar dori ca urmatoarea expozitie a lui Sergiu Bejan sa fie alcatuita numai cu fotografii din sport. "Sunt fotografii superbe, mai ales ca sunt numai imagini de la noi din tara. Avem o tara minunata si este extraordinar faptul ca un sportiv olimpic are aceasta pasiune de a scoate în evidenta frumusetea locurilor. Pe langa acestea, eu cred ca ar trebui facuta o expozitie numai cu imagini din sport pentru ca sunt momente încarcate de emotie si de trairile sportivilor", a spus Mihai Covaliu.

La randul sau, Elisabeta Lipa a spus ca expozitia demonstreaza faptul ca sportivii sunt si buni ambasadori ai turismului romanesc. "Prin aceasta expozitie vedem ca sportivii pot fi niste ambasadori ai turismului romanesc, nu numai ai sportului romanesc. Sportivii nostri în afara de munca, daruire si disciplina au si pasiuni frumoase, cum este cea a lui Sergiu. Si cu siguranta mai sunt si alti sportivi care au asemenea hobby-uri care asteapta sa fie descoperite de noi toti", a spus Lipa.
 

Galerie foto