You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Noul logo al Jocurilor Olimpice Paris 2024 a fost lansat la ora 20.24, pe un ecran urias al unui mare cinematograf din Paris

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice si Paralimpice Paris 2024 a dezvaluit noul logo al competitiilor, in cadrul unei ceremonii de lansare inovatoare. Peste 700 de alergatori, in frunte cu medaliati olimpici si paralimpici, printre care Renaud Lavillenie, Nantenin Keita si Sarah Ourahmoune, au parcurs diferite trasee in jurul centrului Parisului si Saint-Seine-Denis, formand conturul noului simbol al Paris 2024. Emblema a fost apoi dezvaluita integral pe un ecran urias al unui mare cinematograf din Paris, exact la ora 20.24.

Noul design reuneste trei simboluri marcante ale sportului, Jocurilor si Frantei - medalia de aur, Flacara  Olimpica si Marianne.

Logo-ul imbraca forma si culoarea celei mai pretoase medalii – cea de aur, pentru a exprima una dintre valorile de baza ale sportului: lupta pentru excelenta.

Flacara invita la visare si implicare in organizarea Jocurilor Olimpice si Paralimpice, reflectand energia unica a Jocurilor, care aduc oamenii impreuna.

Marianne este conturul feminin de pe logo Paris 2024, prin care se aduce omagiu unei femei – un simbol national francez cunoscut in intreaga lume, dar si o rememorare a faptului ca in 1900, la Jocurile Olimpice de la Paris, femeile au fost primite in premiera in competitiile olimpice. Ea intruchipeaza de asemenea spiritul revolutionar si simbolizeaza dorinta de a aduce competitiile de pe stadion, in inima orasului, pentru ca aceste Jocuri vor apartine oamenilor din intreaga lume.

Pentru prima data in istorie, Jocurilor Olimpice si Paralimpice vor avea acelasi logo la Paris 2024.

Galerie foto