You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Zece reprezentanti ai Romaniei au plecat spre Doha pentru a participa la prima editie a Jocurilor Mondiale pe plaja

Cei zece componenti ai Romaniei care vor participa la editia inaugurala a Jocurilor Mondiale pe plaja de la Doha s-au reunit la Complexul Olimpic Sydney 2000 de la Izvorani pentru ultimele antrenamente inainte sa-si ia zborul spre Qatar.

Intr-o atmosfera incalzita atat de soarele bland de octombrie cat si de entuziasmul dinaintea plecarii, cei zece sportivi s-au amuzat in timpul unei scurte sedinte foto.

Purtatoarea de drapel a Romaniei la ceremonia de deschidere a competitiei Stefania Priceputu, campioana mondiala en-titre la lupte pe plaja, in limitele cateoriei 50 kg, si medaliata cu aur la Campioantele Europene de lupte, rezervate juniorilor, si-a stapanit cu greu emotiile in fata camerelor de luat vederi. “Sunt mandra ca voi purta drapelul Romaniei la festivitatea de deschidere a Jocurilor. Este prima data cand am aceasta onoare si este o motivatie in plus sa ma autodepasesc pentru a obtine o medalie cat mai stralucitoare”, a spus Stefania.

Mult mai experimentatul Rares Chintoan (+90 kg), participant la trei editii ale Jocurilor Olimpice - Atena 2004, Beijing 2008 si Londra 2012, locul 2 la editia de anul trecut a Campionatelor Mondiale de lupte pe plaja si multiplu medaliat la CM de lupte libere, a dezvaluit cateva dintre inconvenientele din intrecerile de lupte pe plaja. “Nu atat nisipul - suprafata de concurs, de la luptele pe plaja este mai putin confortabila, cat faptul ca primul care atinge nisipul cu spatele pierde. Fara sa se tina cont de cine initiaza actiunea. Trebuie sa fim mai atenti, dar suntem pregatiti”, a spus Rares.

In competitia de lupte pe plaja de la Doha, Romania va mai fi reprezentata de Stefan Coman (70 kg), Madalin Manzala (80 kg), Mihai Palaghia (90 kg), Kateryna Zhydachevska (60 kg) – locul 6 in limitele categoriei 57 kg la Campioantele Mondiale de seniori de anul trecut, Adina Popescu (70 kg) si Catalina Axente (+70 kg), ultimele doua campioane mondiale en-titre la CM de lupte pe paja. Cei opt componenti ai lotului de lupte vor fi insotiti de tehnicianul Alin Grigore.

La aquatlon, cea de-a doua disciplina din cadrul Jocurilor Mondiale pe plaja de la Doha unde va fi reprezentata Romania, vor participa Antonela Manac, cu numarul 1 de concurs, si Rebecca Pojar, numarul 31 - numerele de concurs fiind atribuite in functie de locurile ocupate in clasamentul mondial de triatlon. Tehnicianul Peter Klosz, care le insoteste in Qatar pe cele doua sportive, a tinut sa precizeze ca ambele se pregatesc la triatlon si tintesc biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. “Competitia de la Doha este foarte puternica, dar avem sportive foarte bine pregatite si speram sa obtinem rezultate de marca la Jocurile  Mondiale”, a declarat Peter Klosz.

Alexandru Epuran este seful de misiune al Romaniei la Jocurile Mondiale de la Doha.
 

Galerie foto