You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Alin Firfirica, la un pas de podium la Mondialele de atletism

Cu biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor, in buzunar, Alin Firfirica a incheiat pe locul 4 finala probei de aruncarea discului, din cadrul Campionatelor Mondiale de Atletism de la Doha. 
 
La prima sa participare la o editie de seniori a CM, atletul legitimat la CSA Steaua Bucuresti a aruncat 66,46 m in ultimul act al probei, din a treia incercare, fiind intrecut de Daniel Stahl (Suedia), care cu 67.59 m a cucerit medalia de aur, jamaicanul Fedrick Dacres, clasat pe locul al doilea, cu 66.94 m si Lukas Weisshaidinger (Austria), al treilea, cu 66.82 m.
 
Elevul antrenoarei Daniela Costian a inregistrat cea mai buna performnata personala in urma cu cateva saptamani, cand a aruncat 67,32 m, in cadrul unui meeting atletic din Germania, si si-a asigurat prezenta la Tokyo 2020.
 
Locul 4 pe care s-a clasat Alin Firfirica la Doha este cea buna performanta a Romaniei din ultimii 10 ani la aceste intreceri, ultima medalie la Campionatele Mondiale fiind obtinuta de Nicoleta Grasu, la editia din 2009 a CM desfasurata la Berlin, bronz, la aruncarea discului.
 
In ultimii 10 ani, cele mai bune rezultate au fost locul 6 ocupat de Marian Oprea la triplusalt (2015) si de Bianca Perie, Ghelber dupa casatorie, la aruncarea ciocanului (2011).