• BCR

Stiri

1 octombrie 2019 Alin Firfirica, la un pas de podium la Mondialele de atletism

Cu biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor, in buzunar, Alin Firfirica a incheiat pe locul 4 finala probei de aruncarea discului, din cadrul Campionatelor Mondiale de Atletism de la Doha. 
 
La prima sa participare la o editie de seniori a CM, atletul legitimat la CSA Steaua Bucuresti a aruncat 66,46 m in ultimul act al probei, din a treia incercare, fiind intrecut de Daniel Stahl (Suedia), care cu 67.59 m a cucerit medalia de aur, jamaicanul Fedrick Dacres, clasat pe locul al doilea, cu 66.94 m si Lukas Weisshaidinger (Austria), al treilea, cu 66.82 m.
 
Elevul antrenoarei Daniela Costian a inregistrat cea mai buna performnata personala in urma cu cateva saptamani, cand a aruncat 67,32 m, in cadrul unui meeting atletic din Germania, si si-a asigurat prezenta la Tokyo 2020.
 
Locul 4 pe care s-a clasat Alin Firfirica la Doha este cea buna performanta a Romaniei din ultimii 10 ani la aceste intreceri, ultima medalie la Campionatele Mondiale fiind obtinuta de Nicoleta Grasu, la editia din 2009 a CM desfasurata la Berlin, bronz, la aruncarea discului.
 
In ultimii 10 ani, cele mai bune rezultate au fost locul 6 ocupat de Marian Oprea la triplusalt (2015) si de Bianca Perie, Ghelber dupa casatorie, la aruncarea ciocanului (2011).