You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

100 de zile pana la startul JOT Lausanne 2020

Mai sunt exact 100 de zile pana la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Tineret care va avea loc anul viitor la Lausanne, in Elvetia, in perioada 9-22 ianuarie. Ajunsa la cea de-a treia editie de iarna, competitia olimpica internationala la cel mai inalt nivel rezervata sportivilor cu varste intre 15 si 18 ani, va combina performantele sportive cu evenimentele culturale si educative intr-o atmosfera de adevarata sarbatoare.

La JOT Lausanne 2020 se va concura la 8 sporturi si 16 discipline sportive - schi alpin, biatlon, bob, schi fond, sarituri cu schiurile, patinaj artistic, curling, schi artistic, hochei pe gheata, sanie, skeleton, schi alpinism, short track, combinata nordica, snowboard si patinaj viteza.

La capitolul premiere se inscriu schiul alpinism, combinata nordica feminina, intrecerile feminine de dublu de la sanie si turneul echipelor internationale mixte de hochei pe gheata 3x3.

Organizatorii JOT Lausanne 2020 sunt mandri ca vor putea oferi acces gratuit la toate intrecerile, inclusiv la cele din patinoare si spatiile interioare unde desi locurile sunt limitate, vor putea fi ocupate gratuit, cu rezervare prealabila.

Virginie Faivre, presedintele Comitetului de organizare JOT Lausanne 2020, a declarat: „Pentru Lausanne 2020, a fost incredibil de important ca aceste Jocuri sa fie create de tineri, cu tineri, pentru tineri. Implicarea tinerilor in organizarea  evenimentului au adus o noua abordare in ceea ce priveste gazduirea Jocurilor, prin promovarea noilor talente si noilor ambasadori care sa prezinte o noua latura a Elvetiei! Abia asteptam sa impartasim aceste Jocuri fantastice cu lumea - ne vedem cu toti in doar 100 de zile!”

 

Galerie foto