You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Dolphy, mascota Jocurilor Mondiale pe Plaja din Qatar

Organizatorii primei editii din istorie a Jocurilor Mondiale pe Plaja (World Beach Games), care vor avea loc la Doha, din Qatar, in perioada 12 – 16 octombrie a.c., au ales ca mascota oficiala a competitiei un delfin, denumit Dolphy.

Descris ca „iubitor de distractie”, personajul se doreste a fi „personificarea spiritului” evenimentului si are menirea de a promova mesajele pentru protejarea naturii si pentru pastrarea curataniei in apele oceanului si a mediului inconjurator.

Dolphy este vesel, cu un zambet larg pe toata fata, saluta pe toata lumea si pe oricine cauta plaje de elita, ape limpezi si sporturi nautice pe frumoasul tarm din Qatar.

„Niciun animal nu reprezinta mai bine ca delfinul legatura noastra emotionala cu oceanul, iar personalitatea exploziva a lui Dolphy surprinde perfect esenta sporturilor pe plaja”, a spus Haider Farman, directorul tehnic al organizatorilor de la Asociatia Comitetelor Olimpice Nationale (ANOC).

La Jocurile Mondiale de Plaja din Qatar, cu intreceri impartite intre bazele sportive din Katara si Al Gharafa din Doha, sunt asteptati sa participe peste 1.200 de sportivi, din 97 de tari.

Romania va fi reprezentata de zece sportivi la lupte pe plaja si aquatron.

Galerie foto