• BCR

Stiri

27 septembrie 2019 Zece pentru Romania la CM de atletism de la Doha

Campionatele Mondiale de Atletism in aer liber se desfasoara de astazi pana pe 6 octombrie la Doha, in Qatar, obiectivele participantilor fiind atat cucerirea medaliilor cat si realizarea baremurilor de participare la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor.

Romania va fi reprezentata de zece sportivi dintre care jumatate sunt deja calificati la JO.  Cu biletele de Tokyo 2020 „in buzunare”, Daniela Stanciu - saritura in inaltime, Alin Firfirica – aruncarea discului, Claudia Bobocea –  1.500 m, Alina Rotaru si Florentina Iusco – saritura in lungime se pot concetra la Doha doar pe calificarile in finale si castigarea unui loc pe podiumul mondial.

La triplusalt,  Andreea Panturoiu, inclusa in "Samurai 2020", programul de asistenta speciala a sportivilor cu potential de a obtine medalii la cea de a XXXII-a editei de vara a JO Tokyo 2020, se va concentra in primul rand pe indeplinrea baremului pentru JO.

Clasata pe locul patru la Campionatele Mondiale indoor de anul trecut, Andreea Panturoiu are nevoie de o saritura de 14,32 m pentru a se califica la Jocurile Olimpice. Chiar daca a revenit recent dupa o accidentare, sportiva legitimata la CSM Bucuresti are toate motivele sa fie increzatoare in sansa de realizare a baremului olimpic, anul trecut, in Franta la competitia internationala de la Montreuil reusind 14,47 m, cea mai buna performanta a sa.

Ceilalti patru componenti ai lotului de atletism pentru mondiale, conteaza pe experienta pe care o au in intrecerile olimpice pentru a obtine biletele pentru Tokyo 2020. Narcis Mihaila care va lua startul in cursa de 50 km mars si Andrei Gag, la aruncarea greutatii, au participat si la Rio 2016, iar Bianca Ghelber (fosta Perie), inscrisa in proba de aruncarea ciocanului, a participat la doua editii ale Jocurilor Olimpice de vara, la Beijing 2008 si Londra 2012. Alexandru Novac participant la aruncarea sulitei la CM de la Doha, a cucerit medalia de argint in aceasta proba la Jocuirle Olimpice de Tineret de la Nanjing 2014.