You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

COSR face demersuri pentru atragerea fondurilor europene pentru sport

Ministrul Fondurilor Europene Roxana Minzatu, Folker Hellmund, Director EU Office pentru Comitetele Olimpice Europene (EOC), si Bogdan Matei, ministrul Tineretului si Sportului, au fost invitati de Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), la consultari pe tema fondurilor europene pentru sport.

George Boroi, secretarul general al COSR, Florin Misca, secretarul general adjunct al COSR, si Alexandru Dedu, vicepresedintele COSR, au participat la discutii alaturi de Razvan Burleanu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Roxana Scarlat, secretar general FR Scrima, Peter Klosz, presedintele FR Triatlon, si Dan Arnautu, secretarul federal de la FR Handbal.

Principalele teme abordate au fost includerea sportului printre domeniile sociale eligibile  pentru atragerea de fonduri europene alaturi de sanatate, educatie, transporturi sau turism, introducerea sportului pe lista prioritatilor nationale pentru infrastructura, sau accesarea fondurilor  prin programe centralizate in care sa fie  implicati  specialisti ai MTS si COSR. 

Roxana Minzatu a afirmat ca Romania va face propunerea la Bruxelles ca sportul sa se regaseasca printre domeniile eligibile pentru atragerea de fonduri sociale din bugetul european pentru 2021-2027.

” Impactul sportului in societate e imens, sportul poate fi considerat preventie pentru sanatate, forma de educatie asezata pe valori corecte si care poate aduce beneficii intregii populatii!”, a afirmat Mihai Covaliu.

Folker Hellmund i-a incurajat pe romani sa continue acest proiect si i-a asigurat ca  ii va ajuta in acest demers.

Galerie foto