You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Summit-ul Joaca pentru Viata isi deschide portile maine la Palatul Parlamentului, din Bucuresti

Summit-ul Joaca pentru Viata, eveniment organizat de Institutul Aspen Romania cu sprijinul Camerei Deputatilor si al Ministerului Tineretului si Sportului, in parteneriat cu Institutul Aspen SUA, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), UNEFS, Institutul Sportiv Roman, precum si alti factori relevanti din sectorul public, privat, academic si non-guvernamental din Romania, se va desfasura maine, 26 septembrie, la Bucuresti.

In deschiderea evenimentului care va incepe de la ora 11:00, la Palatul Parlamentului, in Sala Nicolae Balcescu, vor lua cuvantul Mircea Geoana, presedintele Institutului Aspen Romania, Ion-Marcel Ciolacu, presedintele Camerei Deputatilor, Mihai Covaliu, presedintele COSR si Constantin Bogdan Matei, ministrul Tineretului si Sportului.

Obiectivul summit-ului este de a prezenta initiative si propune solutii pentru promovarea activitatii fizice in randul copiilor, cu scopul de a adopta un Plan National pentru promovarea activitatii fizice si de a confirma activitatea fizica ca prioritate nationala pentru Romania.

Summit-ul are loc sub egida Programului Joaca pentru Viata, inspirat de Project Play Aspen SUA, al carui principal obiectiv il reprezinta initierea procesului de alfabetizare fizica a copiilor intre 5 si 12 ani, cu scopul stimularii capacitatii, increderii si dorintei acestora de a fi activi. Programul, dezvoltat de catre Institutul Aspen Romania, a generat, incepand cu decembrie 2017, o serie de mese rotunde si evenimente publice pe tema dezvoltarii abilitatilor fizice, imbunatatirii accesului la activitati sportive si recreative la nivel national si local, precum si instruirea antrenorilor si a parintilor care se ocupa de jocul multisport pentru copii.

Organizat in logica summit-urilor Project Play de la Washington si Detroit, evenimentul va beneficia de parteneriatul cu Institutul Aspen SUA, Institutul Aspen Franta si Institutul Aspen Mexic, cu scopul transformarii Project Play intr-o initiativa globala. Summit-ul va beneficia de participarea unor decidenti de nivel inalt, sportivi de top si oaspeti internationali.

Galerie foto