You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Flacara Olimpica a JOT Lausanne 2020, aprinsa pe stadionul Pierre-de-Coubertin din Lausanne, inainte de startul Stafetei prin Elvetia

Peste 3000 de elevi cu varste cuprinse intre 10 si 15 ani si 400 de invitați s-au strans pe stadionul Pierre-de-Coubertin din Lausanne, in inima orasului, la cateva sute de metri de sediul Comitetului Internațional Olimpic, pentru a participa la evenimentul denumit „Un steag Lausanne 2020 in fiecare municipalitate din Vaud”, organizat de Cantonul Vaud, Corpul Prefectoral si Departamentul Educației in colaborare cu orasul Lausanne, Regiunea Lausanne si Comitetul de organizare al editiei de iarna a Jocurilor Olimpice a Tineret (JOT) Lausanne 2020, care vor avea loc anul viitor, intre 9 si 22 ianuarie.

Fiecare municipalitate invitata a fost prezenta la Lausanne cu cate un reprezentant si doi elevi nominalizati sa aduca steagul municipal la ceremonie, pentru a se intoarce acasa cu drapelul JOT Lausanne 2020.

La schimbul simbolic au participat 612 elevi, in fiecare municipalitate fiind organizata cate o sarbatoare pentru ridicarea drapelului JOT Lausanne 2020.

Cei prezenti la manifestare s-au putut bucura si de aparitia surpriza a Flacarii Olimpice a JOT Lausanne 2020, adusa pe stadion de patru tineri sportivi, cu doar cateva zile inainte ca Torta sa plece in periplul prin Elvetia.

Stafeta Tortei va incepe pe 21 septembrie, pentru o calatorie de 110 zile, si va vizita fiecare dintre cele 26 de cantoane elvetiene si Les Tuffes din Franta, raspandind pretutindeni Spiritul Olimpic.

Galerie foto