You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Mascotele Beijing 2022, prezentate cu 1000 de zile inainte de startul competitiei

Ursuletul panda si un copil lampion au fost alese de organizatori mascotele Jocurilor Olimpice, respectiv Paralimpice de iarna, care vor avea loc la Beijing, in 2022. Cele doua simbouri ale intrecerilor olimpice si paralimpce au fost prezentate cu 1000 de zile inainte de startul competitiei, in cadrului unui spectacol grandios, la are a fost prezent si Thomas Bach, presedintele Comitetului International Olimpic. 
 
Mascota Jocurilor Olimpice se numeste "Bing Dwen Dwen" si va fi simpaticul ambasador al sporturilor de iarna, care va aduce bucurie celor care participa si urmaresc Jocurile Olimpice. "Bing" inseamna "gheata" si simbolizeaza puritatea si puterea, iar "Dwen Dwen" - "robust" si "vioi" si reprezinta copiii. De asemenea, mascota intruchipeaza forta si puternica vointa a sportivilor si va ajuta la promovarea Spiritului Olimpic.
 
Mascota paralimpica se numeste Shuey Rhon Rhon si semnifica prietenie, caldura, curaj si perseverenta.
 
Comitetul de organizare a JO Beijing 2022 a primit peste 5.800 de modele de mascote din China si 35 de tari din intreaga lume intr-o competitie globala de design. Proiectele au fost revizuite de experti chinezi si internationali, iar selectiile finale realizate de o comisie formata din experti de la Academia de Arte Plastice din Guangzhou si Universitatea de Arte Jilin.
 
Mascotele vor fi disponibile in magazinele din toata China de saptamana viitoare. Ca parte a angajamentului Beijing 2022 fata de sustenabilitate, multe dintre produsele licentiate sunt fabricate din materiale ecologice.

Galerie foto