You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Flacara JOT Lausanne 2020 a fost aprinsa la Atena

Traditionala ceremonie de aprindere a Flacarii editiei de iarna a Jocurilor Olimpice de Tinere de la Lausanne, de anul viitor,  a avut loc pe stadionul Panathenaic din Atena, in Grecia.

La eveniment au participat reprezentanti de seama ai Miscarii Olimpice mondiale si ai Comitetului de organizare a JOT Lausanne 2020, in frunte cu Virginie Faivre – presedintele JOT Lausanne 2020, Jurg Stahl – presedintele Comitetului Olimpic Elvetian, Ian Logan –  CEO Lausanne 2020, Danka Bartekova - presedintele Comisiei de coordonare din partea Comitetului International Olimpic si sportivii Pascal Bitschnau - snowboard Cross, Sydney Berta - hochei pe gheata.

In cadrul ceremoniei, peste 1 400 de copii din scolile locale si reprezentanti ai Comitetului Olimpic Elen au urmarit cum Flacara este aprinsa de la razele soarelui, urmand vechiul ritual din timpul Jocurilor Olimpice antice.

O data aprinsa, Flacara a plecat in Elvetia, cu o aeronava care a aterizat pe Aeroportul International de la Geneva de unde s-a indreptat spre Lausanne. Flacara va porni din Capitala Olimpica cu Stafeta Tortei pe 21 septembrie, pentru o calatorie de 110 zile, si va vizita fiecare dintre cele 26 de cantoane elvetiene si Les Tuffes din Franta, raspandind pretutindeni Spiritul Olimpic.

Galerie foto