You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Organizatorii Tokyo 2020 nu se tem ca taifunele ar putea afecta buna desfasurare a Jocurilor

Taifunul care a lovit o zona din apropiere de Tokyo chiar in timpul desfasurarii Competitiei Test de karate gazduita de capitala Japoniei in perspetiva Tokyo 2020 a starni un val de ingrijorari privind eventuale perturbari ale bunei desfasurari a Jocurilor.

Yasuo Mori, directorul executiv adjunct al biroului operatiunii Tokyo 2020, a incercat sa linisteasca pe toata lumea afirmand ca organizatorii Jocurilor Olimpice de anul viitor sunt pe deplin pregatiti pentru impactul oricarui taifun. Oficialul nipon a insistat ca organizatorii sa abordeze efecte posibile in cazul in care un taifun va avea loc in timpul Jocurilor.

"Taifunul este o problema care poate fie anticipata", a spus Mori dupa terminarea competitiei Test de karate. „Am putea prevedea toate efectele pe care le poate avea o astfel de furtuna in special aspectele legate de transport”.

Taifunul Faxai care a lovit coasta nipona in apropiere Tokyo, cu rafale de vant de peste 200 km pe ora si ploi toreniale, a lasat peste 900.000 de locuinte fara curent electric iar 130 de zboruri au fost anulate.

Galerie foto