You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Europa, cu Florentina Iusco si Alina Rotaru in formatie, a invins SUA la reuniunea atletica de la Minsk

Intalnirea atletica dintre echipele Europei si Statelor Unite ale Americii, care a avut loc la Minsk timp de doua zile, s-a incheiat cu victoria reprezentantilor Batranului Continent, scor 724.50 – 601.50. Romancele Floretina Iusco si Alina Rotaru, cu biletele pentru Tokyo 2020 asigurate, au concurat pentru Europa in proba de saritura in lungime.

La finalul intrecerii Alina Rotaru, pregatita de Mihai Corucle, s-a clasat pe locul 4 si a adus 5 puncte echipei Europei. In clasamentul final, performanta sa de 6,52 m, realizata din a cincea incercare, a fost mai  valoroasa decat a trei dintre sportivele din SUA.  Colega sa Florentina Iusco a calcat pragul la toate incercarile si nu a adus niciun punct pentru echipa sa.

“… A fost o experienta foarte frumoasa sa concurez intr-un stadion elegant si in fata unui public numeros. Atmosfera de concurs a fost superba, publicul fair-play, incurajand atat echipa Europei, dar si cea a Americii. Mi-a placut stilul acesta de concurs, avand in vedere regulile noi in probele de sarituri si aruncari, dar si ideea de echipa, ceea ce este dificil pentru un sport individual, dar nu imposibil. Spiritul de echipa a adus si victoria in fata echipei USA. A fost frumos sa fac parte dintr-o echipa alaturi de prieteni pe care ii cunosc de cativa ani, dar si mai frumos a fost sa-mi fac prieteni noi. Proba de saritura in lungime a avut la start sportive de nivel international cu care ma voi intalni si peste trei saptamani in Doha. Pot zice ca a fost un antrenament bun inainte de competitia de obiectiv din luna octombrie”, a declarat Alina Rotaru pentru site-ul oficial al Federatiei Romane de Atletism.

La finalul lunii, mai exact in perioada 27 septembrie – 6 octombrie, reprezentantii Romaniei vor participa la Campionatele Mondiale de atletism de la Doha.

 

Galerie foto