You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Start, editia 2019 a Programului national de educatie olimpica prin sport, in cadrul voluntariatului olimpic!

Traditia intalnirii anuale a conducatorilor celor 48 de filiale ale Academiei Olimpice Romane (AOR) din intreaga tara cu ocazia „Programului national de educatie olimpica prin sport, in cadrul voluntariatului olimpic”, continua si in 2019.

Timp de trei zile, de astazi pana vineri, Complexul Olimpic Sydney 2000 din Izvorani este gazda reuniunii care are ca scop atat perfectionarea specialistilor privind educatia olimpica si sportiva, cat si realizarea analizei activitatilor sportive-cultural-artistice desfasurate de filialele AOR din teritoriu, in primul semestru al anului.

In deschiderea evenimentului sustinut de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) prin Academia Olimpica Romana (AOR), cu sprijinul Solidaritatii Olimpice - departament in cadrul Comitetului International Olimpic, dupa intonarea imnului de stat al Romaniei si al imnului olimpic, George Boroi, secretarul general al COSR le-a urat bun venit celor prezenti, i-a felicitat pentru activitatea desfasurata sub semnul celor cinci cercuri olimpice si i-a invitat sa petreaca trei zile pline de spirit olimpic.

“Prin voi, voluntari pasionati, valorile olimpice - Excelenta, Prietenie, Respect - sunt sadite in inima si mintea copiilor, a adultilor, a generatiilor care descopera ca Olimpismul este o stare de spirit, o forma de educatie, de diplomatie daca vreti”, a spus George Boroi. “Valorile pe care Olimpismul le transmite de generatii sunt aspiratii la care oamenii trebuie sa adere din convingere, iar dumneavoastra sunteti cei care aveti acest rol, de a le arata tuturor celor care se lasa patrunsi, ca viata poate fi mai frumoasa atunci cand reusesti sa depasesti toate obstacolele, cu bine, cu greu, cu succes, cu insucces,  dar continuand sa lupti pentru visul tau! Indiferent cine esti, oriunde te-ai nascut, indiferent de religie, de rasa, olimpismul isi ofera aceasta sansa, sa devii prin propria ta forta, valoare, constiinta si  aptitudine, un campion”.

Simona Tabara Amanar, directorul AOR, s-a declarant incantata de reintalnirea cu reprezentantii filialelor AOR. “Nici nu-mi vine sa cred ca a trecut un an de la numirea mea in fruntea Academiei Olimpice Romane. Sunt fericita ca sunt alaturi de atatia oameni de valoare care promoveaza spiritul olimpic in intreaga tara. Sper ca si de acum inainte sa realizam multe lucruri frumoase si sa petrecem impreuna trei zile pline si constructive”, a spus coducatoarea AOR.

Viorica Susanu, de patru ori campioana olimpica la canotaj, membru in Comitetul Executiv al COSR, le-a spus celor prezenti “Povestea unei campioane”.

Prima zi a Programului s-a incheiat cu o lunga sesiune foto, toti cei prezenti dorind sa imortalizeze reintalnirea cu prietenii, colegii si personalitatile Miscarii Olimpice si sportului romanesc, la panoul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

Galerie foto