You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Flori si felicitari pentru canotorii romani reveniti de la Mondiale cu doua medalii de argint si sapte barci calificate la Tokyo 2020

Canotorii romani au fost primiti cu flori in aeroport de reprezentantii Comitetului Olimpic si Sportiv Roman la revenirea in tara de la Campionatele Mondiale de canotaj de la Linz Ottensheim (Austria) unde au cucerit doua medalii de argint si au calificat sapte echipaje la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

Prezenta in aerogara, Viorica Susanu, membru al Comitetului Executiv COSR, i-a felicitat pe cei sase medaliati cu argint la Mondiale si pe toti cei care au calificat barci la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 si i-a incurajat si pe cei ramasi in cursa calificarilor. Flori au primit si campioanele olimpice Valeria Racila si Angela Alupei, care le-au facut galerie tricolorilor in Austria.

Mihaita Vasile Tiganescu, Mugurel Vasile Semciuc, Stefan Constantin Berariu si Cosmin Pascari au urcat pe cea de-a doua treapta a podiumului Mondial de la Linz dupa ce s-au clasat pe locul al doilea in proba masculina de patru rame, performanta repetata si de tandemul Nicoleta-Ancuta Bodnar / Simona Geanina Radis in proba feminina de dublu vasle  (2x).

Cele sapte echipaje romanesti calificate la Tokyo 2020:

- dublu vasle feminin categorie usoara (L4x)

- patru rame feminin (4-)

- patru rame masculin (4-)

- dublu vasle masculin (2x)

- dublu vasle feminin (2x)

- dublu rame feminin (2-)

- dublu rame masculin (2-)

Echipajul feminin de opt rame cu carmaci (8+) al Romaniei alcatuit din Madalina Gabriela Casu, Roxana Parascanu, Adriana Ailincai, Maria Tivodariu, Beatrice-Madalina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel si Daniela Druncea a ocupat locul 6 in Finala A, in ultima cursa a competitiei si a ratat calificarea la Tokyo 2020 unde vor merge doar primele cinci .

Echipajul masculin de 8+, format din Alexandru Chioseaua, Adrian Damii, Constantin Radu, Constantin Adam, Cristi-Ilie Pirghie, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragos Aicoboae, Alexandru-Cosmin Macovei si Adrian Munteanu, a castigat Finala B si incheiat pe locul 7 in clasamentul final al probei, ratad de asemenea califcarea la JO.

 Cele doua echipaje mai pot ajunge la Jocurile Olimpice din 2020, daca la Regata de calificare de anul viitor, de la Lucerna (Elvetia), se vor clasa in primele doua locuri.

Galerie foto