You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Ciclistul Vlad Dascalu a cucerit titlul mondial la mountain bike XCO U23 si va fi prezent la Tokyo 2020

Tanarul Vlad Dascalu, 22 de ani, a scris istorie in sportul tricolor dupa ce la Campionatul Mondial de Mountain Bike XCO U23 care a avut loc la Mont-Saint-Anne, in Canada, a cucerit medalia de aur si a devenit primul campion mondial din ciclismul romanesc.

Campion european U23 in Cehia, la Brno, castigator a patru etape de Cupa Mondiala - la Andorra, Nove Mestro (Cehia), Les Gets (Franţa) si Val di Sole (Italia) - si al doilea la Albstadt (Germania), in acest an, Vlad Dascalu si-a confirmat statutul de mare favorit si a condus cursa disputata la Mont-Saint-Anne de la un capat la celalalt.

 Performanta de la CM a lui Vlad Dascalu - legitimat la echipa spaniola Brujula Bike Racing Team, este cu atat mai importanta cu cat ii asigura prezenta la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

La Tokyo 2020, Romania va fi reprezentata in intrecerile olimpice de mountain bike, dupa 16 ani de la prima participare. In 2004, la JO de la Atena, Ovidiu Tudor, primul roman prezent intr-o competitie olimpica de mountain bike, s-a casat pe locul 37.

Nascut in Falticeni, dar crescut de la varsta de noua ani in Spania unde a emigrat impreuna cu intreaga familie, Vlad Dascalu s-a apucat de ciclism la 14 ani. Dupa numai un an a ales competitiile de mountain bike, iar la 19 ani a obtinut primele rezultate notabile – locul doi in campionatul Spaniei la categoria sub 23 de ani (U23).

Galerie foto