You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Romania are asigurate biletele pentru Tokyo 2020 la dublu vasle masculin

Dupa ce ieri, in cea de-a patra zi a Campionatelor Mondiale de canotaj de la Linz (Austria), canotorii romani au reusit sa califice trei barci la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor, astazi Florin Enache și Ioan Prundeanu au continuat seria rezultatelor meritorii si au asigurat biletele pentru Tokyo 2020 pentru barca de dublu vasle, in intrecerile masculine.

In semifinalele mondiale de la Linz ale probei, tricolorii au trecut linia de sosire pe locul 2, dupa echipajul Irlandei care a condus toata cursa. Cu un obiectiv important atins – calificarea unui echipaj romanesc in proba masculina de dublu vasle de anul viitor de la Tokyo -  Tandemul Florin Enache / Ioan Prundeanu va lupta la acest sfarsit de saptamana pentru medaliile mondiale.

Medaliati cu argint la dublu vasle (2x) in 2018, la CE de la Glasgow (Marea Britanie), si cu bronz in acest an la CE de la Lucerna (Elvetia), Ioan Prundeanu si Florin Enache sunt candidati importanti la locurile din Echipa Olimpica pentru Tokyo 2020 a Romaniei.

Ioan Prundeanu are experienta in intrecerile olimpice, primul rezultat notabil din cariera obtinandu-l in 2010, la prima editie de vara a Jocurilor Olimpice de Tineret de la Singapore, unde a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului la simplu vasle (1x). Un an mai tarziu, Prundeanu a iesit campion mondial cu echipajul de patru vasle (4x) la CM de juniori de la Eton (Marea Britanie).

Medaliile obtinute de Florin Enache in competitia seniorilor au fost continuarea rezultatelor promitatoare de lajuniorat - bronz la patru vasle (4x) la CM juniori 2012, Plovdiv (Bulgaria) si argint la dublu vasle (2x) la CM juniori 2013, Trakai (Lituania).

Galerie foto