You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Ora de start a curselor olimpice de inot in aer liber la Tokyo 2020, stabilita in functie de temperatura apei

Oficialii Federatiei Internationale de Inot (FINA) au promis ca vor monitoriza temperatura apei de la Tokyo, dupa ce mai multi sportivi si-au exprimat ingrijorarea dupa competitia test de inot maraton care a avut loc zile trecute in Parcul marin Odaiba, locul unde anul viitor se vor desfasura intrecerile din cadrul Jocurilor Olimpice - Tokyo 2020.

Mai multi inotatori au afirmat ca s-au sufocat in timpul cursei, in conditiile in care temperatura a fost deja peste 30 de grade Celsius in capitala Japoniei incepand cu ora 7 dimineata.

Potrivit regulilor FINA, sportivii nu pot participa la competitii de inot in aer liber daca temperatura apei este mai mare de 31 de grade Celsius.

Cornel Marculescu, directorul executiv FINA, a promis ca FINA va asigura cele mai bune conditii de concurs pentru sportivi in timpul Tokyo 2020 si daca va fi nevoie va muta ora de incepere a intrecerilor cat de devreme va fi nevoie. „In functie de temperatura apei, vom decide ora de start a intrecerilor de inot in aer liber. Ar putea fi 5 dimineata, 5:30, 6:00 sau 6:30 am. Vom stabili atunci”.

Galerie foto