You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Aur si bronz pentru canotorii romani la Mondialele de juniori de la Tokyo

Reprezentantii Romaniei care se pregatesc in Centrele Nationale Olimpice pentru Juniori de la Orsova si Navodari au cucerit o medalie de aur si una de bronz la Campionatele Mondiale de canotaj rezervate juniorilor de la Tokyo.

Pe cea mai inalta treapta a podiumului au urcat Florin Arteni-Fintinariu si Alexandru Gherasim, la doi rame masculin -  antrenor coordonator Cristian Malis, in timp ce bronzul a revenit echipajul feminin din barca de 4 rame (antrenor coordonator Cornel Nedelcu) format din Patricia ires, Andrada Maria Morosanu, Gabriela Paraschiv si Cosmina-Maria Podaru.

Pentru Florin Arteni-Fintinariu titlul de la Tokyo este al doilea din cariera, pe primul, tot la juniori, cucerindu-l anul trecut la Racice, in Cehia, alaturi de Alexandru-Laurentiu Danciu. Tot in 2018, canotorul din Suceava si-a demonstrat valoarea la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires unde a obtinut medalia cu argint.

Romania a terminat pe locul 4 in clasamentul pe natiuni dupa Germania, China si Italia.  

Seniorii vor pleca saptamana viitoare la Mondialele de la Linz (Austria), competitie unde se poate obtine calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Galerie foto